HC Energie Karlovy Vary

Závorka: Škoda tutových šancí v prodloužení

V utkání se Spartou si připsal devětatřicet zásahů a výrazně pomohl svému týmu k zisku alespoň jednoho bodu. Brankář Tomáš Závorka nastoupil do zápasu po pauze zaviněné nemocí, z rytmu však nevyšel. Naopak, Energii držel nad vodou.

Tomáši, na Spartě jste vybojovali bod. Jak utkání hodnotíte?
My jsme na Spartu přijeli s odhodláním a touhou podat co nejlepší výkon. Takový, abychom se nemuseli po zápase stydět, a já myslím, že se nám to povedlo. Před utkáním bychom brali bod všemi deseti. Po prodloužení, kde jsme měli dvě tutové šance, mám však pocity smíšené.

Jak jste se na samotné utkání připravovali?
Věděli jsme, že má Sparta v nohách těžké utkání v lize mistrů a také náročné a dlouhé cestování. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, bojovali jeden za druhého a také jsme se snažili hodně bruslit. Pražané mají kvalitní tým a kdybychom šli s nimi do otevřené partie, asi bychom uspět nemohli.

Co vám trenéři řekli před třetí třetinou?
Abych řekl pravdu, já o třetinách moc nevnímám. Snažím se odpočívat a maximálně se soustředit na svůj výkon. Nastoupil jsem dnes po delší době. Během Vánoc jsem pobíral antibiotika a musím říct, že toho na mě bylo dost. Snažil jsem proto o přestávce také odpočinout a nabrat sílu do závěru.

Utkání ve prospěch soupeře opět rozhodli vaši bývalí spoluhráči a kamarádi. Čím to? Mají stále proti Energii zvýšenou motivaci?
Těžko říct, zda jsou proti nám stále extra nabuzení. Možné to je, přece jen oba strávili ve Varech několik let. Já však musím hlavně říct, že jsou to fenomenální hráči, což potvrzují i na mezinárodní scéně. Lukáš Pech je kolem branky neuvěřitelný. Tak šikovné a rychlé ruce má málokdo. Petr Kumstát jej výborně doplňuje a jejich souhra je vskutku parádní. Navíc s nimi hrál Michal Řepík, což je také zkušený hokejista a vynikající střelec. Hrozně těžko se jejich formace brání.

Jak jste prožíval infarktové prodloužení?
No, to bylo vážně o zdraví. Už dvakrát jsme skoro zvedal ruce nad hlavu a chtěl se jet za kluky radovat. Nejprve jsem věřil, že to tam Venca Skuhravý dotlačí. Poté jel sám Dávid Gríger, který je hrozně šikovný a já mu v samostatném úniku věřil. Bohužel, neproměnili jsme dvě velké šance a Sparta nás následně potrestala.

Utkání rozhodl Lukáš Pech, kudy puk vlastně prošel do branky?
Byla to děsná smůla. Lukáš měl v nohách dlouhé střídání a vypadalo to už, že pojede střídat. Jenom se tak ploužil po modré čáře. Nakonec však dostal výbornou nahrávku a jel na mě úplně sám. Čekal jsem od něj jednoduché zakončení. Nejvíce střelu mezi betony, kterou si mě často vychutnával na společných trénincích, když ještě působil v Energii. Nakonec mi ale puk smolně propadl pod vyrážečkou. Těžko říct, jestli tam mířil, ale svůj únik proměnil, škoda.

První utkání v karlovarském dresu odehrál Viktor Baldajev. Jak podle vás zapadl do kolektivu?
Teď přesně nevím, jestli se k nám připojil ve středu nebo čtvrtek. Společný trénink už jsme však stihli. Přiznám se, ale, že tyhle věci moc neřeším. Mám introvertní povahu a soustředím se hlavně sám na sebe. Mám ale radost, že je to urostlý bek, kterých tady moc nemáme. Snad se s námi sžije a bude v závěru sezony oporou.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 12.1.2017

Energie zajíždí do O2 areny. Potrápí Spartu?