HC Energie Karlovy Vary

5:0. Žraloci inkasovali tvrdý direkt

Zápas, na který budou chtít rychle zapomenout, sehráli sledge hokejisté v rámci prvního semifinále play-off E.P.C. Management České sledge hokejové ligy v Pardubicích. Nejtěžší porážka sezóny se sice rodila pozvolna, po dvou třetinách byl stav 2:0 a Karlovaráci mohli žehrat i na smůlu, když měli v té době nastřelené už tři tyčky. Ale branka hned v první minutě třetí třetiny utkání definitivně zlomila a domácí Mustangové dokráčeli k pohodové výhře 5:0 i vedení v sérii 1:0. Odvetu hostí ostrovský stadion v sobotu 18. února.

SHK Mustangové Auto In (Pardubice) - SKV Sharks Karlovy Vary 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky: 9. Hering (Štěpják), 23. P. Kubeš (Hering), 31. P. Kubeš (Hering), 39. Hering (Kořínek), 41. Hering. Rozhodčí: Mariánus - Borovec, Špulák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváků: 90.

Pardubice: Boček - Motyčka, Kolek, Štěpják, Hýbner, Kvoch, J. Kubeš, Michalec, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský.

Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Wágner, Nejedlý, Geier, Berger, Schneider, Haas, Kovářík.

Žádné opatrné vyčkávání, hned úvodní část se nesla v pěkně ofenzivním duchu. Berger v první šanci nedosáhl nehlídán před Bočkem na dorážku Nejedlého střely, ale poté si vzaly slovo na delší dobu Pardubice. Motyčka netrefil z první zcela odkrytou Machovu klec, naopak proti nebezpečnému Heringovi už musel karlovarský brankář zasahovat dvakrát v krátkém sledu. Domácí se hrnuli kupředu, důrazný průnik Pavel Kubeše likvidoval opět Mach.

Tlak přerušila Geierova střela od modré čáry, ale v protiútoku udržel stabilitu atakovaný Bernhard Hering a pod Machem otevřel z kruhu skóre. Okamžitě po rozehrání ujel do brejku Pavel Kubeš, ale nastřelil jen špičku Machovy sledge. O zakončení Žraloků se staral prakticky výhradně Geier, i jeho další ránu z kruhu však vymazala Bočkova lapačka. Ve 12. minutě rozhodčí zamýšlel vyloučit Štěpjáka, ovšem po Bergerově gestu na trest nedošlo. Až v poslední minutě třetiny odešel s menším trestem ze hry Pavel Kubeš a domácí měli z pekla štěstí. V rozmezí pár sekund zněla za Bočkem dvakrát pravá tyč, na zvonkohru si zahráli Geier a Berger.

Po vcelku živelném úvodu přinesla druhá perioda jisté zklidnění. Vody rozvířila až situace, ve které Geier bez jedné hokejky brankářsky zlikvidoval dělovku Pavla Kubeše. Následně karlovarský kapitán neudržel po souboji nervy a byl potrestán za hrubost. Pardubice využily přesilovku krásnou střelou Pavla Kubeše z otočky nad Machovo rameno. Hosté si vybrali čas na poradu, jenže nevytěžili víc než Geierem nastřelenou horní tyč. Následný dvouminutový trest Jiřího Kubeše uplynul bez ohrožení domácí branky.

Jestli Sharks pomýšleli na vyrovnání nebo zvrat, o sny je připravila hned první akce závěrečné třetiny. Pavel Kubeš přestřelil branku, kotouč se od zadního mantinelu odrazil zpět a pardubický kapitán dotlačil za čáru třetí gól. Zlomový moment se podepsal na psychice hostujícího celku a zbytek zápasu se odehrával z povinnosti, za neutuchající snahy domácích o navýšení skóre. To se povedlo dvakrát, Bernhard Hering ve 39. minutě úspěšně dorážel Kořínkův pokus a stejnému hráči byla připsána i teč do vlastní branky v podání Michala Geiera čtyři minuty před koncem.

Pardubice se rázně ujaly vedení v semifinálové sérii, která bude pokračovat na západě Čech 18. února. Karlovy Vary musí v odvetě zvítězit, chtějí-li si vynutit rozhodující utkání, které by se hrálo hned 19. února.

Ostatní výsledky play-off a play-out

(SF1) Sparta Praha - Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), stav série 0:1
(OUT1) Litvínov - Studénka 1:7 (0:2, 1:2, 0:3), stav série 0:1
(OUT1) České Budějovice - Olomouc ... 5. února