HC Energie Karlovy Vary

Sičák: Bod je super, ale škoda šancí v prodloužení

Karlovarská Energie vybojovala v nedělním utkání bod na ledě brněnské Komety, když dokázala srovnat ve třetí třetině. V prodloužení však brali bod navíc brněnští hokejisté. Utkání hodnotí jinak klidný obránce Vladimír Sičák, který byl v DRFG Aréně hodně emotivní.

Vláďo, z Brna si vezete bod. Jak hodnotíte nedělní klání?
Těžko se mi utkání hodnotí, byl to takový divný zápas. V první třetině se hrálo, ve druhé se pořád vylučovalo a ve hře byly zbytečné emoce. Domácí hodně bruslili a byli silní na puku. Jsem za bod rád, byť jsme v prodloužení sahali po dvou.

Dokážete popsat klíčové okamžiky?
Brno bylo od začátku asi aktivnější. Ale my jsme dobře bruslili a nenechali si nic líbit. Šance tam byly na obou stranách. Domácí ale ukázali, že jsou doma silní a šli do vedení. Jsem rád, že se nám to ve třetí třetině povedlo srovnat.

Co jste si řekli před třetí třetinou, do níž jste vstupovali za stavu 0:2?
Řekli jsme si to, co vždycky. Že to ještě zkusíme a budeme hodně bruslit. Podařilo se nám se štěstím snížit a pak dokonce vyrovnat. Kometa není v ideální pohodě a my toho dokázali využít.

První třetinu jste sehráli ve speciální sadě dresů. Jak se vám líbily a jak vnímáte celkovou myšlenku projektu Legenda pomáhá?
Dresy se mi líbily, ale první třetinu jsme prohráli, takže moc šťastné nebyly. Ten koncept se mi ale moc líbí. Jsem rád, že s tím přišel český hokej a rád to v dalších letech zase podpořím.

Vraťme se k zápasu. Druhá dvacetiminutovka byla hodně emotivní, proč?
To je fakt, tam se hra hodně kouskovala a byly tam i emoce. Ale je to hokej a to k tomu prostě patří. Jen škoda, že jsme tam tu dlouho přesilovku nedokázali využít. Utkání by mohlo dopadnout úplně jinak.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 4.2.2017

Energie změří síly s trápícím se Brnem