HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci slaví postup do čtvrtfinále!

SDO: PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (2:1, 1:3, 0:2)
Stav série: 0:3
Svěřenci Václava Eismanna předvedli v osmifinále parádní jízdu a již potřetí vřadě deklasovali zlínské ševce. V posledních minutách druhé třetiny poslal za nerozhodného stavu svůj tým do vedení karlovarský kanonýr Otakar Šik. Závěrečné dějství přineslo další dvě branky Energie, a tak se Karlovarští mohou radovat z jistého postupu do čtvrtfinále.
Extraliga staršího dorostu, OF3, út 28.2.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
3:6
2:1, 1:3, 0:2
Branky a nahrávky: 1. Dvořáček (Jenáček), 12. Kočica (Václavek, Dvořáček), 26. Janošek (Marek) – 3. Přibyl (Klejna, Bečka), 22. Slabý (Klejna), 22. Halberštát (Holub), 35. Šik (Hotěk), 49. Bečka (Hotěk), 57. Holub (Prošek). Rozhodčí: Slavka – Blaha, Maťašovský. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0 1:1,2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.
Zlín: Kubík – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Suhrada, Dluhoš, Jenáček, Marek – Václavek, Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Cankov, Zavřel, Štaif, Přibyl, Ptáček, Brabec, Klejna – Holub, Hudečka, Habr, Maydl, Bečka, Slabý, Prošek, Šik, Tlačil, Halberštát, Hotěk, Křemen

Komentář k utkání

Zlín vstoupil do utkání bleskově. Hned v první minutě totiž vstřelil gól. Jakub Jenáček nastřelil od modré čáry puk na Kašpara, kterého tento pokus poměrně překvapil, puk mu následně projel mezi nohama a před Kryštofem Dvořáčkem nestál těžký úkol – dostat kotouč do odkryté brány.

Vedení ovšem Zlínu dlouho nevydrželo. Zhruba o dvě minuty později dostali Západočeši příležitost první přesilovku a tu okamžitě proměnili. František Klejna přihrál kotouč na hůl Tomáše Přibyla, jenž přesně umístěnou střelou do horního růžku nedal Kubíkovi sebemenší šanci.

Ale Zlín svou snahu nevzdal a ve dvanácté minutě si vzal vedení zpátky na svou stranu. Jonáš Kočica se nejprve dostal do dvou slepených šancí, z nichž ani jednu neproměnil. O pár sekund později mu Jan Václavek naservíroval kotouč před prázdnou branku a touto šancí již Kočica nepohrdnul.

Druhá třetina přinesla gólové hody! Nejprve vstřelili hosté druhý gól, který padl opět v přesilovce. Martin Slabý dostal kotouč od Klejny, zavezl jej do útočného pásma a z pravé strany poměrně nevinně vystřelil. Tato střela ale Kubíka překvapila natolik, že skončila v síti.

Na další, třetí gól hostů, se čekalo pouhých 32 vteřin. Jiří Halberštát se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před brankou a zasunul kotouč za Kubíka, který si bude oba slepené góly nejspíše vyčítat.

Netrvalo to ani čtyři minuty a bylo opět vyrovnáno. O vyrovnávací trefu se zasloužil Jáchym Janošek, který dostal přihrávku od Jana Marka a propálil Kašpara mezi rukou a tělem. Ve stejném čase Zlín změnil brankáře, Kubíka vystřídal Kořének. Podruhé do kabin se ale nešlo za vyrovnaného stavu, jelikož hosté předvedli další pohlednou akci. Michal Hotěk zavezl kotouč do třetiny, prohodil si kotouč mezi nohami a předložil jej Otakaru Šikovi, jenž puk doklepnul za záda Kořénka.

I když se Zlín velmi snažil, první a rozhodující branku ve třetí třetině vsítili Západočeši. A jak jinak než v přesilovce. Puk se dostal k úplně osamocenému Janu Bečkovi, který skvěle provedenou kličkou vymíchal Kořénka a zakončil do zcela odkryté klece.

Hostům se podařilo přidat i šestou, stvrzující branku. Radek Prošek našel zpoza branky nehlídaného Davida Holuba, jenž z bezprostřední blízky prostřelil Kořénka. Karlovy Vary tudíž jasným vítězstvím poměrem 3:6 a skvělým výkonem završili vítězství v sérii poměrem 3:0. Postupují tak do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Kluky musím pochválit, bojovali, bohužel jsme ale prohráli. Soupeři gratuluji k postupu a mrzí mě, že jsme skončili takhle brzo.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Nepovedla se nám první třetina, protože jsme byli zakřiknutí. Hráči navíc vnímali, že soupeř pro dnešní zápas posílil o hráče z juniorky. My jsme se dostali do zápasu využitím přesilových her. Tím jsme získali ten rozhodující náskok. Celkově si myslím, že jsme postoupili zaslouženě, protože jsme byli disciplinovaní a zajímali jsme se sami o sebe.