HC Energie Karlovy Vary

Potrestali jsme olomoucké chyby, říká Rachůnek

Střeleckou kanonádu zažili energetici v zápase s Olomoucí. Tomáš Rachůnek si v utkání připsal rovnou dva kanadské body. Svým gólem poslal Energii do dvoubrankového vedení. „Náš bek mi poslal přihrávku. Jel jsem sám na branku a obránce domácích zřejmě zakopl. Jednoduše jsem vystřelil a padl z toho gól,“ popisuje branku Tomáš Rachůnek.

Tomáši, odvážíte si tři body, jaký pro vás byl první zápas v play-out?
Čekali jsme takový průběh zápasu, jelikož za Olomouc nehrálo hodně hráčů. Nemohu utkání nijak hodnotit. Jsme samozřejmě rádi za výhru, ale příští zápas může vypadat zcela odlišně. Ze začátku zápasu jsme se hodně trápili, tudíž musíme zlepšit náš nástup do první třetiny.

Svým gólem jste poslal Energii do dvoubrankového vedení, jak byste svou gólovou situaci popsal?
Náš bek mi poslal přihrávku. Jel jsem sám na branku a obránce domácích zřejmě zakopl. Jednoduše jsem vystřelil a padl z toho gól.

S čím jste odcházeli do kabiny po vyhraném prvním dějství?
Byli jsme rozhodnutí, že udržíme výsledek. Dále jsme chtěli zlepšit náš výkon, který nebyl ideální. Hodně jsme chybovali. Olomouc mohla také vstřelit nějaké góly, a to z našich zbytečných chyb.

První perioda patřila spíše Olomouci, co se změnilo do následujících dvou třetin?
Soupeř byl aktivnější než my. Sice jsme dokázali vstřelit nějaké góly, ale jinak měla Olomouc navrch. Od druhé třetiny se zápas otočil. Podle mého má velkou zásluhu na našem vítězství motivace.

Třetí perioda hrála jednoznačně ve váš prospěch, čím to podle váš bylo?
Myslím si, že velkou roli hrálo to, že Olomouc už neměla o co hrát. Dokázali jsme se střelecky prosadit a domácí otevřeli hru. Z toho vznikaly jejich chyby a pouštěli nás do přečíslení, což jsme dokázali potrestat.

Energie má velmi mladý kádr, ovšem Olomouc nastoupila také s mladým a nezkušeným týmem. Bylo to znát na její hře?
Kluci, kteří nastoupili za domácí, zažili zřejmě premiéru v extralize. My jsme zvyklí na mladý kádr, hrajeme tak celou sezonu. Oni se spíše rozkoukávali. Cítit na hře domácích to rozhodně bylo. Naši kluci mají již zažité herní tempo nejvyšší soutěže.

Berete play-out jako přípravu na baráž?
Rozhodně ano. Jinak play-out ani brát nemůžeme. Zápasy s Pardubicemi budou jiné než se Zlínem či právě s Olomoucí. Chtěli bychom vyhrávat, aby se nám zvedlo sebevědomí do bojů o udržení. Během sezony jsme se moc vyhrávat nenaučili.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | po 6.3.2017

Play-out začne Energie na ledě Olomouce