HC Energie Karlovy Vary

Druhé kolo play-out znovu pro energetiky!

HC Energie - PSG Zlín 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)
Karlovarští dokázali zvítězit i v druhém utkání play-out. Svěřenci trenéra Tlačila si poradili po divoké přestřelce se Zlínem a i díky čtyřem využitým přesilovkám zvítězili 6:4. Čtyři kanadské body zaznamenal Tomáš Rachůnek.
Tipsport extraliga, OUT2, pá 10.3.2017
Karlovy Vary
Zlín
6:4
1:1, 2:2, 3:1
Branky a nahrávky: 16. V. Tomeček (T. Rachůnek, Mikulík), 24. Sičák (Gríger, Skuhravý), 28. Gríger (M. Rohan, T. Rachůnek), 42. T. Rachůnek (Flek, Mikulík), 49. Skuhravý, 57. T. Rachůnek (Benák, Mikulík) – 11. Ostřížek (J. Ondráček, Honejsek), 32. O. Horák (J. Ondráček, Ostřížek), 38. Kubiš, 47. Kubiš (O. Horák). Rozhodčí: Souček, Pražák – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2215. Střely na branku: 36:17.
Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Benák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek – Davídek.
Zlín: Štůrala – Kotvan, V. Zadražil, Chmelíř, Matějíček, Ferenc, Žižka, O. Horák – Kubiš, Popelka, Kovařík – Ostřížek, Honejsek, J. Ondráček – Říčka, M. Kratochvíl, Okál – Goiš.

Komentář k utkání

Nejprve se do akce vrhlo domácí mužstvo, nicméně brzkou branku vsítit nedokázalo, Štůrala odolal. První hostující akce se též mezi tyče nevešla, s Goišovým pokusem si poradil Tomáš Závorka. V úvodu první třetiny si více šancí tvořila a větší aktivitu vytářela Energie, paradoxem budiž, že první se prosadili hosté. Po přechodu do útočného pásma se ke kotouči dostal Honejsek, který posunul na Ondráčka. Zlínský forvard nejdříve naznačil střelu a poté našel v ještě lepší pozici Davida Ostřížka, jenž neměl s odkrytou klecí žádný problém. V 15. minutě byl již podruhé za utkání vyloučen zlínský Vojtěch Zadražil. Po první nevyužité si tentokráte energetici nedovolili početní výhodu nevyužít. Tomáš Rachůnek pobídl svým pasem Vojtěcha Tomečka, jehož střela mířila přesně k pravé tyči. První dvacetiminutovka tedy skončila nerozhodně - 1:1.

Počátkem dvacáté druhé minuty usedl již potřetí na trestnou lavici Vojtěch Zadražil. Během domácí přesilovky se odehrála zajímavá akce, během níž se do šance dostal Jakub Flek. Jeho pokus musel sudí zkoumat u videa a následně neuznat. Karlovy Vary rozhodnutí nijak nepoškodilo, ba naopak. V čase 23:16 se bílozelení ujali vedení. Vladimír Sičák dostal přihrávku do mezikruží, odkud vyslal dělovku, která skončila až za Štůralou. Uběhly další tři minuty a Energie se mohla znovu radovat. Henri Tuominen se postaral o bravurní střelu, Štůrala však vytáhl ještě lepší zákrok lapačkou a podržel svoje spoluhráče. Koncem 28. minuty, po úspěšném pobytu v útočném pásmu, vedli energetici o dvě branky. Martin Rohan pálil od modré čáry a před brankou se nejlépe zorientoval Dávid Gríger, jenž využil nejistého Štůraly a dostal kotouč až za brankovou čáru. Zlínští dokázali ve 32. minutě poslat do domácí svatyně kontaktní gól. Oldřich Horák stál nehlídaný v levém mezikruží, odkud zavěsil kotouč pod víko. Ševci dvě a půl minuty před sirénou, ukončující druhou periodu, vyrovnali stav. Pavel Kubiš jel sám na Závorku, jemuž bekhendovým blafákem zasunul puk mezi nohy.

Západočeši vstoupili do třetí třetiny opět aktivněji. Po necelé půl minutě se tlačil za dorážkou Dávid Gríger, jenže Štůrala mu skórovat nedovolil. Na kostce svítil čas 41:23 a Tomáš Rachůnek strhl vedení na karlovarskou stranu barikády. Domácí útočník dostal pas před prázdnou zlínskou klec a nemýlil se. Domácí tým nabídl ve 47. minutě soupeři přesilovou hru. Berani ji dokázali využít. Pavel Kubiš přidal svou druhou a zároveň vyrovnávací branku. Velkou slabinou hostujících byly bezesporu fauly, čehož Karlovarští využívali. Ve 49. minutě měli další možnost početní výhody pět na tři, kterou využil kapitán Václav Skuhravý vskutku parádní střelou. Energii však vedení nestačilo a stále se tlačili do dalších a zároveň nebezpečnějších šancí. Flek s Rachůnkem se řítili na Štůralu, ovšem druhý jmenovaný nedokázal dostrčit puk za zlínského strážce klece. Vytoužená branka přeci jen přišla. V čase 56:44 ujížděli do šance Benák s Rachůnkem a právě Tomáš Rachůnek svou druhou branku uklidnil domácí mužstvo. Karlovarští po divoké přestřelce porazili Zlín 6:4.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Představovali jsme si lepší nástup do zápasu, protože jsme věděli, že Zlín bude po dlouhé cestě a s novými kluky v sestavě. V útoku jsme dnes dali šest gólů, proměnili čtyři přesilovky, na druhé straně v obraně jsme udělali spoustu chyb. Pro diváky to ale byl atraktivní zápas, získali jsme tři body a jsme víceméně spokojeni.

Martin Hamrlík (PSG Zlín): I přes prohru jsme spokojeni. Měli jsme tu některé úplně nové hráče, trochu jsme se obávali debaklu, ale hráči k tomu přistoupili dobře a zápas byl dlouho nerozhodný. Rozhodly až perfektní přesilovky domácích. Zápas pro nás splnil účel, který jsme očekávali.

Fotogalerie

Související články