HC Energie Karlovy Vary

Energie zakončila play-out vítězně!

PSG Zlín - HC Energie 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
Play-out je u konce. Energetici se v posledním kole skupiny o umístění představili na zlínském ledě, odkud si vezou výhru 3:2. Ačkoli vedli po dvou třetinách ševci, dokázali se Karlovarští díky dvěma rychlým brankám v úvodu třetího dějství dostat do vedení, které se energetikům povedlo udržet až do konce.
Tipsport extraliga, OUT6, út 21.3.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
2:3
2:1, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 7. Žižka, 16. Chytil (Honejsek) – 5. T. Rachůnek (Mikulík), 42. Kindl (Baránek), 42. Tuominen (V. Tomeček). Rozhodčí: Kubičík, Kika – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1033. Střely na branku: 43:26.
Zlín: Štůrala (31. Kašík) – Řezníček, Marušák (A), Žižka (A), Matějíček, O. Horák, Kotvan, Ferenc – O. Veselý (C), Popelka, J. Ondráček – Honejsek, M. Kratochvíl, Bukarts – Goiš, Chytil, Ostřížek – Kovařík.
Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Benák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek.

Komentář k utkání

Karlovarští počali utkání o něco aktivněji než soupeř, k první šanci se dostal Baránek, jenže s jeho nahozením neměl Štůrala sebemenší problém. Ačkoliv energetici nabídli Zlínu první početní výhodu, byli to právě Západočeši, kdo se ujal vedení. Ve vlastním oslabení se pohlednou individuální akcí blýskl Tomáš Rachůnek a otevřel tak brankové konto zápasu. Z vedení se hosté nemohli radovat dlouho, jelikož už o minutu a čtyři vteřiny po Rachůnkově zásahu vyrovnal střelou od modré Tomáš Žižka. V čase 15:16 se ševci ujali vedení. Honejsek pálil z pravého křídla a jeho pokus dorazil do odkryté klece Filip Chytil.

Druhá perioda branku nepřinesla, ač k tomu měly oba celky velmi blízko. Ve 29. minutě nebyl od vyrovnání daleko kapitán Energie Václav Skuhravý, jehož jedovatou střelu z prostoru mezi kruhy zastavila až tyč. Ve 31. minutě došlo ke střídání gólmanů na straně PSG, Tomáš Štůrala přenechal své místo Liboru Kašíkovi. Ve chvíli, kdy chybělo do ohlášení konce druhého dějství měl možnost navýšit vedení Zlín, jmenovitě Jiří Ondráček, ovšem to by proti jeho pokusu nemohla stát dobře postavená branka Tomáše Závorky.

Začátek třetí dvacetiminutovky přinesl pro zlínský celek ledovou sprchu. V čase 41:13 vyrovnal na 2:2 Denis Kindl, který se v samostatném úniku nemýlil a akci zakončil střelou mezi betony a lapačku. O pouhých 26 sekund později se energetici ujali vedení. Tomeček ve velké šanci ještě Kašíka nepřekonal, ale Henri Tuominenovi se to podařilo a v jasné šanci skóroval. Ve 49. minutě se vyznamenal Tomáš Závorka, jenž vychytal tváří v tvář Filipa Chytila. V 57. minutě měl obrovskou šanci na srovnání Kolařík, avšak ani po přezkoumání u videa nevyšla branka v platnost. Karlovy Vary si těsné vedení pohlídaly a ze Zlína si krom tří bodů vezou také zvýšené sebevědomí do bojů o udržení extraligy.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Zlín): Ve skupině o umístění jsme odehráli hodně nekoukatelných zápasů, tentokrát se na to ještě dalo dívat. Zápas jsme si pokazili jednou minutou na začátku třetí třetiny. Pak už jsme to těžko obraceli. Sice jsme se dívali na nové hráče přicházející v úvahu do příští sezony, ale bylo těžké je přinutit, aby šli na krev.

Jan Tlačil (HC Energie Karlovy Vary): Vstupovali jsme do zápasu po dlouhé cestě. Nechtěli jsme začít špatně, což se nám podařilo, ale pasáž na konci první a v úvodu druhé třetiny nebyla dobrá. Ve třetí třetině jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Za to bych chtěl hráčům poděkovat.

Související články