HC Energie Karlovy Vary

Zápas rozhodly fauly, mrzí Jakuba Fleka

Energie sehrála v neděli napínavý duel s Dynamem. Utkání musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých získali bod navíc Pardubičtí. Po zápase těžko hledal slova autor tří branek Jakub Flek.
Jakube, dnešní utkání se bude hodnotit těžce, co rozhodlo o bodu navíc pro Dynamo?

Rozhodly početní výhody, které jsme soupeři nabídli. Nesmíme se nechat vylučovat, musíme hrát v pěti, kdy máme nad soupeři převahu.

Úvodní dějství bylo z vaší části dost nervozní. O poznání lepší byla druhá perioda, co jste si před vstupem do ní řekli v kabině?

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře a inkasovali jsme dvě branky. Naštěstí se nám před koncem první třetiny podařilo snížit, což nás trochu nakoplo a řekli jsme si, že s tímto hokejem neuspějeme. Ve druhé periodě jsme po nich začali lítat, házeli jsme puky na bránu a to je recept na ně, takto musíme hrát pořád.

Světlá stránka utkání - váš hattrick, kolik vás bude stát?

To netuším, ale určitě bych raději nedal žádný, kdybychom vyhráli.

Vaše formace s Dávidem Grígerem a Ondřejem Beránkem klape...

Máme hodně pohybu v útočném pásmu, Bery lítá, Grígy též, to je takový mozek naší lajny. V utkání mi to krásně naservíroval a mně to přišlo na zlatém podnose. Jak už jsem říkal, raději bych nedal žádnou branku, kdybychom zvítězili.

Co říkáte na dosavadní průběh baráže?

Musíme koukat zápas od zápasu dopředu, my máme cíl jasný a toho se musíme držet.

V dalším kole baráže se postavíte znovu proti Dynamu, jak se ně připravit?

Především se vyvarovat faulů, které rozhodly toto utkání. Musíme hrát naší hru, tak jako tomu bylo ve druhé třetině. To na ně platilo.

Jak se stalo, že jste ve třetí části ztratili dvoubrankové vedení?

Byla tam nervozita, panika, vyhazovali jsme od sebe puky, soupeř se na nás valil a byla otázka času, kdy udeří. A my jsme se navíc dopustili těch faulů.

Související články

Preview k zápasu | so 1.4.2017

Kdo uspěje v souboji extraligových klubů?