HC Energie Karlovy Vary

Honzík: Prohru v nájezdech beru na sebe

Ani v pátečním utkání na ledě jihlavské Dukly se nedočkali karlovarští hokejisté kýžených tří bodů. Podařilo se jim otočit výsledek ve svůj prospěch, domácí Jihlava ale ve třetí třetině dokázala vyrovnat a o dalším bodu rozhodla v nájezdové loterii, když proměnila všechny tři nájezdy. Smůlu si v této divácky atraktivní dovednosti vybral David Honzík, který v celém zápase držel svůj celek a vytáhl několik důležitých zákroků.

Davide, z Jihlavy si odvážíte bod. Berete ho, nebo je to pro vás ztráta?
Jeli jsme si do Jihlavy samozřejmě pro všechny tři body. Chtěli jsme si vzít zpět ty, které jsme Dukle darovali doma. Vzhledem k vývoji zápasu však bod bereme. Dva by byly zlaté, škoda. Měli jsme tam nějaké šance, i v prodloužení, bohužel se nám nepodařilo je proměnit. Nájezdy jsou loterie, ale tentokrát neúspěch v nich beru na sebe. Nemohu pustit všechny tři, to nejde.

Chytal jste na zimním stadionu, jenž velmi dobře znáte. Chystal jste se nějak speciálně?
Ani ne, příprava byla standardní. Prožil jsem sice v Jihlavě úžasný rok, ale už je to minulost. Snažil jsem to brát jako každý jiný zápas. Nervozita dolehla až se začátkem utkání, ale s první střelou to ze mě naštěstí spadlo a zápas jsem si náramně užil.

Jste s někým z jihlavského kádru v kontaktu? Proběhlo třeba nějaké hecování?
Pravidelný kontakt udržuji akorát s Jakubem Škarkem, který je teď ale na reprezentační akci. Občas si napíšu také s Petrem Jarošem, ale to je trenér brankářů, takže žádné velké hecování.

Jihlava je v čele barážové tabulky. Kde vidíte její největší sílu?
Dukla především výborně bruslí a má tlak do branky. Mužstvo je skvěle poskládané. Na jihlavské soupisce najdete zkušené hráče, kteří již mají něco za sebou, ale i dravé a šikovné mládí. Navíc jsou to všechno silní hráči, skvěle fyzicky připravení.

Rozhodla nájezdová loterie. Překvapil vás někdo z bývalých spoluhráčů svým zakončením?
Překvapil mě asi jen Tomáš Čachotský, který je pověstný svým bekhendovým blafákem. Já jsem se snažil si ho tam trochu nahnat. Možná i proto volil střelu mezi nohy. Bohužel jsem si s kotoučem sám doklouzal do branky. Měl jsem v pátek prostě smůlu, snad se to příště otočí.

Dukla vsítila branku již v prodloužení. Byl jste si jist její neplatností?
Věřil jsem v to. První střelu jsem vyrazil, pak mi puk zůstal na betonu a zákrok mi znemožnil jejich útočník, který na mě spadl. Pak tam přijel další hráč a dorval to tam i se mnou. Myslím tedy, že branka nebyla uznaná právem.

V neděli hostíte českobudějovický Motor. Jaký teď máte program?
Co nejrychleji se sbalit a vyrazit do Varů. V sobotu si dáme lehký trénink, abychom to vybruslili a začneme se chystat na Budějovice, které chceme doma porazit.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Související články

Reportáž | pá 7.4.2017

Z Jihlavy si veze Energie bod

Preview k zápasu | čt 6.4.2017

Energie vyzve rozjetou Duklu