HC Energie Karlovy Vary

Energie balancuje nad propastí, k odvetě míří do Pardubic

Na programu baráže je zápas, který může definitivně zmařit karlovarské naděje na udržení v Tipsport extralize. Energetici se postaví Pardubicím v posledním vzájemném duelu tohoto ročníku a v případě neúspěchu to může být i poslední zápas na dlouhou dobu dopředu. Jak se této výzvě Západočeši postaví? Utkání začne v 18:00 na pardubickém ledě.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Jediné zaváhání může znamenat konec

Vzájemné zápasy
2.4. Energie - Dynamo 4:5sn
4.4. Dynamo - Energie 2:3p
16.4. Energie - Dynamo 3:5

Energetici jedou na východ Čech s jasným úkolem - zvítězit. Celek Jana Tlačila si již nesmí dovolit prohrát. „Uvědomujeme si, že je potřeba všechna zbylá utkání vyhrát,“ říká Michal Vachovec. Nedělní utkání nedopadlo pro Karlovarské vůbec dobře, dvakrát ztratili vedení a nakonec si všechny tři body odvezly Pardubice. „Musíme hodit tohle utkání za hlavu, co nejlépe se na odvetu připravit a bodovat,“ ví karlovarský forvard, jemuž se v nedělním duelu podařilo skórovat. Podaří se Energii udržet naději na záchranu v nejvyšší soutěži?

Dynamo také nemá zdaleka vyhráno

Pardubičtí jsou na tom momentálně lépe než Západočeši, nicméně vše může být po desátém kole jinak. Pokud se v posledním vzájemném souboji letošního ročníku podaří zvítězit za tři body energetikům, budou na tom oba celky shodně. V posledním utkání se Dynamu povedlo ubránit dlouhou přesilovku domácích, což hokejistům z města perníku jistě zvedlo sebevědomí. Avšak souboj o extraligu je tento rok mimořádně vyrovnaný a jedno kolo může úplně změnit postavení a psychickou pohodu všech celků. Jak dopadne toto klání mezi extraligovými celky?

P klub Z V VpPp P VB : IB B +/-
1. HC Dukla Jihlava 9 2 5 0 2 25 : 20 16 +5
2. HC Dynamo Pardubice 9 3 1 3 2 28 : 26 14 +2
3. ČEZ Motor České Budějovice 9 3 1 2 3 17 : 22 13 -5
4. HC Energie Karlovy Vary 9 2 1 3 3 24 : 26 11 -2

Související články