HC Energie Karlovy Vary

Mládež se vrací na led. V přípravě čekají Finové či Kanaďané

Do konce dovolené jim zbývají poslední dny. Ne, řeč není pouze o hokejistech karlovarského A-týmu, ale také o jejich mladších spoluhráčích z mládežnických kategorií. Ti se již v pondělí zapojí do přípravy na ledě a o týden později již vyrazí do prvních bojů mezi mantinely.

Junioři

Nevydařenou sezonu za sebou mají karlovarští junioři. Šestnácté místo z osmnácti týmů, to není pozice, se kterou by byli na západě Čech spokojeni. Do nového ročníku vstupuje nejstarší mládežnická kategorie s několika změnami. Na trenérské lavici nahradil Tomáše Marišku, jenž povýšil k Áčku, Pavel Arnošt, tedy muž se zkušenostmi s mládežnických reprezentací. „Samozřejmě máme ty nejvyšší cíle a uvidíme, jestli je docílíme, ale hlavní je hráče zlepšit a posunout blíže do dospělého hokeje,“ uvedl na začátku svého angažmá bývalý kouč prvoligového Prostějova. Do kádru by se pak měli postupně zapracovat úspěšní mladí reprezentanti, František Klejna, Otakar Šik či Filip Bernáth.

Po náročné letní přípravě, ve které nechybělo ani soustředění na Božím Daru, ale také tréninky na ledě, se junioři v pondělí sejdou k prvním regulérním tréninkům na ledě. Úvodní duel přípravy je čeká 1. srpna na ledě Kladna, zajímavé utkání sehrají také s áčkem sokolovského Baníku. Generálkou na nový ročník extraligy pro ně bude tradiční derby s Plzní. První mistrovský duel nové sezony pak odehrají na domácím ledě v pátek 8. září, kdy přivítají hradecký Mountfield.

Soupiska pro přípravné období
Rozpis přípravných utkání
Rozlosování juniorské extraligy

Starší dorost

Jako jediní se loni dokázali probojovat do play-off a nebyli daleko od vytoužené medaile, když vypadli v rozhodujícím třetím čtvrtfinále s Jihlavou. Řeč je o hokejistech karlovarského staršího dorostu, které i nadále povede zkušený trenér Václav Eismann. Ten se společně se svými asistenty pokusí namíchat vítězný koktejl složený z hráčů, kteří za starší dorost hráli již loni, ale také mnoha nováčků.

Letní příprava se nesla v tradičním duchu. Nechybělo soustředění na Stříbrné, kde se utužovala nejen nově se vznikající parta, ale také fyzická kondice při neoblíbeném vybíhání tamní sjezdovky.

„Chtěli jsme zvládnout určitý objem kondiční složky, vytrhnout hráče z běžného stereotypu. Vidět, jak reaguji v zátěži, zda přes určitou bolest dokáží zůstat pozitivní, nebo je nekomfortní stav dostane do negativní polohy. A samozřejmě strávit první společné chvíle nově se rodícího týmu mimo Karlovy Vary,“ zhodnotil důležitou roli soustředění hlavní trenér staršího dorostu Václav Eismann.

Stejně jako junioři, i starší dorostenci vyrazí na led v pondělí 24. července, týden nato již sehrají na domácím ledě úvodní duel přípravy proti německému Düsseldorfu. V jízdním řádu přípravy pak nechybí tradiční domácí turnaj O pohár hejtmana Karlovarského kraje, ve druhé polovině srpna pak zamíří starší dorost do Mannheimu, kde na silně obsazeném Junior Cupu změří síly s celky z Ruska, Kanady či Finska. Ligová soutěž pak začne pro svěřence kouče Eismanna v pátek 8. září na ledě kladenských Rytířů.

Soupiska pro přípravné období
Rozpis přípravných utkání
Rozlosování extraligy staršího dorostu

Mladší dorost

Hráči mladšího dorostu v loňské sezoně nedokázali navázat na předchozí extraligový ročník a tentokrát pro ně brány vyřazovacích bojů zůstaly zavřené. Po sedmém místě po základní části skončili v nadstavbě na třetí pozici s dvanáctibodovou ztrátou na příčky zajišťující postup do play-off, ale také bezpečně daleko od blamáže s razítkem sestup.

„Nepodařilo se nám postoupit do play-off o pár bodíků, které jsme ztratili s týmy pod námi. Výkony týmu byly během sezony příliš nevyrovnané a neměli jsme prakticky žádnou delší vítěznou sérii,“ zhodnotil ročník 2016/17 hlavní trenér Jiří Kovka, kterého čeká na trenérské lavici této kategorie druhá sezona.

Novinkou v letošním ročníku je široká soupiska mladšího dorostu, jehož béčko bude působit rovněž v Karlových Varech. I proto bylo v přípravě týmu zapojeno hned 42 hráčů. Mění se také hrací dny ligové soutěže, neděli nahradí v herním kalendáři sobota.

Zápasová příprava nabídne znovu zajímavé soupeře. Stejně jako loni zamíří mladší dorostenci začátkem srpna do Třince, kde se zúčastní President Cupu za účasti týmů z celé Evropy. Dva duely sehrají na domácím ledě s německým Düsseldorfem a další kvalitní soupeře budou mít i na turnaji v Chomutově. K ligové premiéře pak vvyrazí naši hráči v sobotu 9. září na led pražské Slavie.

Soupiska pro přípravné období
Rozpis přípravných utkání
Rozlosování extraligy mladšího dorostu

Žáci

Hráči většiny žákovských kategorií vyjedou na led v neděli 30. července. V rámci přípravných duelů je čeká množství turnajů, o jejich průběhu vás budeme pravidelně informovat. Mistrovské soutěže pro ně odstartují druhý zářijový víkend. Hokejisté šesté a osmé třídy přivítají na úvod ligy na domácím ledě německý Mannheim, hráči páté a sedmé třídy rovněž před domácím publikem rozehrají soutěž soubojem s Chomutovem.

Rozlosování Ligy starších žáků 8. tříd
Rozlosování Ligy starších žáků 7. tříd
Rozlosování Ligy mladších žáků 6. tříd
Rozlosování Ligy mladších žáků 5. tříd

Plán přípravných utkání u všech kategorií je předběžný a může v něm dojít ke změnám!