HC Energie Karlovy Vary

První přípravný duel, A-tým vyráží do Litvínova

Karlovarští hokejisté se představí v prvním z celkem osmi přípravných utkání před startem WSM ligy. Soupeřem bude nedaleký Litvínov, kterým v uplynulé sezoně ani jednou nedokázali pokořit. Podkrušnohorské derby startuje v úterý od 17:30 na ledě Vervy.
Vstupenky: Ticketportal.cz

Základní část minulého ročníku dopadla pro Litvínovské úspěšně, do play-off postoupili z pátého místa s 88 body. Vyřazovací část už tak pro Rulíkovu partu úspěšná nebyla, v sérii s Hradcem Králové uhrála pouze jedno vítězství.

Kádr chemiků prošel v letním období několika změnami. Odešli Robin Hanzl (Nižněkamsk), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava), Kristián Reichel (Red Deer Rebels), Tomáš Pavelka (Sparta), Tomáš Frolo (Vsetín), Semjon Babincev (Chabarovsk), Rostislav Martynek (Frýdek-Místek) a Filip Pavlík (Hradec Králové). Mezi posilami Litvínovských je, karlovarským fanouškům dobře známý, obránce Marek Baránek. Kromě něj přišli Peter Jánský (Kladno), Tomáš Matoušek (Bánská Bystrica), Josh Nicholls (Straubing), Lukáš Doudera (Třinec), Stanislav Dietz (Hradec Králové), Filip Helt (Sarnia Sting) a Pavel Kantor (Prostějov).

Černožlutí již odehráli první přípravný zápas, když v domácím prostředí přivítali Ústí nad Labem. Litvínov o své výhře rozhodl již v první třetině, která přinesla domácím čtyři branky, zásluhou Nejezchleba, Helta, Březáka a Guly. Ve druhé části sice Ústečtí snížili dvěma góly, nicméně Verva přidala další branku. Třetí dvacetiminutovka přinesla po jedné brance na každé straně, litvínovští hokejisté si tak poradili s Ústím 6:3.

O utkání s Tomášem Mariškou

Trenéři Martin Pešout a Tomáš Mariška mají k dispozici necelých šest formací. Do každého utkání tak nastoupí energetici v jiném složení. „Máme už nějakou představu o tom, jak chceme nastoupit, ale vše se ještě může změnit. Každopádně všichni hráči dostanou prostor k tomu, aby nás přesvědčili, že na to takzvaně mají,“ říká Mariška.

Jak už to bývá, tak první utkání nejsou ani tak o výsledcích. Cílem je odhalit slabiny mužstva, tak aby je bylo možné co nejdříve odstranit. „Ano. Tak trochu je jedno, jestli se vyhraje. Jde nám o pocit ze hry. Kluci se už těší, až vypadnou z toho tréninkového rytmu a zahrají si nějaké utkání. Na druhou stranu chceme podat co nejlepší výkon a přiznejme si to, že pocit z vítězství je také velice důležitý pro psychiku týmu,“ pokračuje Mariška.

Po loňské sezoně si mužstvo prošlo určitou obměnou, a to na všech postech. Tedy i na trenérských pozicích. „Zase tak moc změn není. Většina hráčů se velice dobře zná, i s námi trenéry. Přípravné období je určené k tomu, aby si vše důkladně sedlo. Musíme mezi sebou komunikovat, vše si vyříkat a jasně si určit, co chceme hrát,“ přidává asistent na lavičce karlovarského mužstva.

Jak už bylo napsáno, tak kádr je v lázeňské metropoli široký. „Sice o složení jednotlivých formací máme představu, ale vše si musí sednout. Hráči se musí o svoji pozici poprat. Říká se, že konkurence je nejlepší trenér, a toho chceme využít,“ doplňuje Mariška.

Související články