HC Energie Karlovy Vary

Zapracovat musíme na všem, tvrdí Stanislav Balán

První přípravný duel na ledě Litvínova má Energie za sebou. Ačkoli průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, nakonec se po samostatných nájezdech radoval domácí celek. Stanislav Balán se na karlovarské straně netradičně ujal role kapitána.

Zápas z pohledu Energie nevypadal vůbec špatně...
Jednalo se o naše první přípravné klání a na hodnocení je ještě brzy. Do začátku ligy zbývá hodně zápasů, abychom všechno dali do takového stavu, který budeme potřebovat. Uhráli jsme remízu s týmem, který hraje v extralize. Podle mého názoru, když na sobě budeme pořád pracovat a dělat to, co po nás pan trenér chce a neustále na náš tlačí, tak to bude dobré.

Kde vidíte největší mezery? V čem se musíte zlepšit do dalších zápasů?
Budu se opakovat, ale jedná se o první zápas a velmi těžce se hodnotí. Celkově musíme zapracovat na všem. Ať už je to přechod do útoku, obranná či útočná fáze. Neustále je co zlepšovat.

Nastoupil jste s céčkem na hrudi. Jak jste se zhostil role kapitána?
Dozvěděl jsem se až před samotným zápasem, že budu mít céčko. Hlavu jsem si z toho však nedělal. Neměl jsem s tím žádný problém a vše proběhlo dobře.

Osobně jste se několikrát dostal do velkých šancí, chyběla však lepší koncovka...
Zásadní chyba je v tom, že jsem nezakončil, nevystřelil. Vždycky jsem hledal někoho dalšího. Je otázkou času, kdy se mi to zažije a začnu střílet a nebo kdy tu finální přihrávku dám pořádně.

Karlovarští fanoušci vytvořili takřka domácí kulisu, ceníte si jejich přízně?
Ano, bylo to fajn. Všiml jsem si, že lidí bylo docela dost a nejen v kotli, ale byli rozházení po celém stadionu. Když nás budou stejně podporovat i doma, tak to bude velké plus pro nás.

Ve čtvrtek vás čeká duel se stejným soupeřem...
Záleží na trenérech, co nám řeknou, určitě budou mít nějaké poznatky k zápasu. Řekneme si, co jsme udělali špatně a co máme zlepšit. Od Litvínova se dá okoukat rozhodně víc, byl to pravidelný soupeř Karlových Varů v extralize. Plánky a materiály k tomu jsou, trenéři ví, jak hrají. Příprava bude zřejmě hodně podobná.

Za necelý měsíc začíná WSM liga, co od ní očekáváte?
Osobně vůbec nevím, do čeho jdu. První ligu jsem hrál, když jsem byl mladý, a odehrál jsem jen pár zápasů. Doufám, že vstoupíme do ligy dobře, vybojujeme si dobrou pozici pro play-off a dostaneme se tam, kam chceme.

Jak se vlastně zrodil váš přestup do Energie?
Nebylo v tom nic složitého. Už v loňské sezoně jsme se domlouvali na přestupu, akorát to nevyšlo. Po sezoně bylo otázkou času, zda-li se to dotáhne do konce.

Uvítal jste možnost, že můžete hrát za klub, kde už to znáte?
Rozhodně ano. Byla to jedna z věcí, která hrála v mém přestupu roli.

Díky za rozhovor!