HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje na ledě Mladé Boleslavi

V úterý zajíždějí hokejisté A-týmu na led Bruslařského klubu, kde od 17:30 odehrají své páté přípravné utkání. Z ledu Středočechů se Karlovarským nikdy nevozily body snadno, a čeká je tak další důkladná prověrka před blížícím se startem WSM ligy.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Z tábora soupeře

Mladoboleslavští v uplynulé sezoně skončili na posledním postupovém místě do předkola play-off a po výhrách 6:1 a 7:1 měli nakročeno, aby přes Chomutov přešli do čtvrtfinále. Nedokázali však udělat poslední krok a Piráti celou sérii otočili. Sezona tak bruslařům skončila už v první polovině března.

Mužstvo v létě prošlo přestavbou. V první řadě se změna udála na trenérském postu, kdy František Výborný po 5 sezonách opustil pozici hlavního kouče a působit dále bude jen v roli konzultanta. Hlavním lodivodem se stal sedmačtyřicetiletý Patrik Augusta, bývalý kouč jihlavské Dukly a mládežnických reprezentací.

Za zmínku stojí odchody zkušených obránců s reprezentačními zkušenostmi Tomáše Urbana a Marka Trončinského (už loni hostoval v Pardubicích), náhradou by mohl být příchod mladého Davida Němečka a produktivního slovenského beka Kotvana.

V přípravě se zatím Mladoboleslavským daří se střídavými úspěchy, přehráli Plzeň, Znojmo a Litvínov, s posledními dvěma týmy ale na jejich ledě také padli. Aktuálně tak mají bilanci tří výher a dvou porážek.

Statistiky

Související články