HC Energie Karlovy Vary

Junior Cup podruhé. Starší dorost znovu míří do Mannheimu

Podruhé v řadě si starší dorostenci zahrají na prestižním turnaji staršího dorostu v Mannheimu. Parta trenéra Václava Eismanna bude od úterý 22. srpna bojovat na Junior Cupu, kde se v konkurenci dalších pěti týmů pokusí navázat na loňské čtvrté místo. O účinkování našeho týmu vás budeme informovat přímo z místa dění.
Kde sledovat turnaj:
Oficiální web turnaje
Videopřenosy
Facebook Jungadler Mannheim

Šestice týmů rozehraje v úterý 22. srpna v německém Mannheimu boje Junior Cupu 2017. Kromě pořádajícího Jungadleru Mannheim a dorostenců karlovarské Energie se na ledě německého klubu představí rovněž týmy výběru německé dorostenecké ligy (DEB U18) a kanadské St. Andrew's College, které bojovaly na turnaji již v loňském roce. Nováčky budou finské IFK Helsinky a ruský Lokomotiv Jaroslavl.

Energetici otevřou celé klání soubojem s kanadským týmem St. Andrew's College v úterý 22. srpna od 16:30, boje v základní skupině pak zakončí duelem s výběrem německé osmnáctky o den později. V případě postupu z prvního místa by naše dorostence čekaly dva dny volna, v opačném případě nastoupí k úvodnímu duelu play-off v pátek 25. srpna.

Pozvání pořadatelů druhý rok po sobě kvitoval i hlavní trenér starších dorostenců Václav Eismann. „Junior cup v Mannheimu je unikátní turnaj s mimořádně klubovou kvalitou. Pozvání pořadatelů je pro nás ocenění a zároveň závazek. Hráče konfrontace posune, protože abychom byli konkurenceschopní, musíme se dotknout aktuálního výkonnostního stropu.“

Junior Cup je zároveň jednou z posledních zápasových prověrek dorostenců před startem nového ročníku extraligy. A jak je zatím hlavní kouč spokojen s průběhem přípravy? „Příprava nám doposud odhaluje rezervy především v defenzivní činnosti, koncovce, dovednosti udržet se na kotouči, měli jsme nadměrné množství ztrátových kotoučů.“

Účastníci turnaje

Skupina "HECHT"

St. Andrew's College
HC Energie Karlovy Vary
DEB U18

Skupina "GOC"

IFK Helsinky
Lokomotiv Jaroslavl
Jungadler Mannheim

Zápasy K. Varů ve skupině

22.08.2016 16:30 HC Energie Karlovy Vary - St. Andrew's College (CAN)
23.08.2016 16:30 DEB U18 (GER) - HC Energie Karlovy Vary

Hrací systém turnaje

Šest účastníků turnaje je rozděleno do dvou skupin po třech týmech. V rámci skupiny odehrají týmy zápasy "každý s každým", za vítězství jsou udělovány tři body, poražený nebere žádný. Pokud utkání skončí po 60 minutách nerozhodně, následuje pětiminutové prodloužení, případně nájezdy.

Vítězové obou základních skupin postupují přímo do semifinále. Týmy na druhých a třetích místech si to "křížem" rozdají ve čtvrtfinále, tj. druhý tým ze skupiny Goc hraje se třetím celkem ze skupiny Hecht a obráceně. Od semifinále dál se pak hraje již klasicky systémem play-off.