HC Energie Karlovy Vary

Máme jeden jediný cíl, hlásí Jakub Flek

Jakub Flek v posledním přípravném zápase přihrál na první branku energetiků, čímž se Energie vrátila do hry. Karlovarským hokejistům se v přípravě dařilo. „Až na jeden zápas, konkrétně na Kladně, si myslím, že všechna utkání měla svou kvalitu," říká Jakub Flek po posledním přípravném klání.

Jakube, jak hodnotíte zápas s Chomutovem?
Podle mě to byl dobrý zápas. Pro nás i pro soupeře se jednalo o poslední zápas před startem ligy. Utkání bylo kvalitní. Sám za sebe musím říct, že to bylo super.

Který okamžik označujete za zlomový?
Zápas se lámal, když jsme inkasovali branku v přesilové hře. Dále nevyužití stejné přesilové hry, kdy jsme netrefili prázdnou bránu. Pořád se jednalo jen o přípravu, ve které o nic nejde. Teprve nyní přijde to nejdůležitější.

S jakou taktikou jste nastupovali proti Pirátům?
Naším cílem bylo hrát hru, kterou předvádíme celou přípravu. Nechtěli jsme čekat na hráče na červené čáře, nějak se zatahovat, naopak jsme chtěli hrát aktivní hokej. Což se podle mě podařilo.

Ve druhé třetině jste nedokázali využít dvojitou přesilovou hru...
Postavili jsme takový divný tvar, špatně jsme se domluvili. Dvakrát jsme vystřelili, trefili jsme prvního hráče, který naši střelu vykryl. Dvojitá přesilová hra trvala sice jen 26 vteřin, ale dokázali jsme alespoň dvakrát vypálit. Na těchto okamžicích musíme zapracovat.

Minutu před koncem druhé části se vám podařilo vstřelit gól...
Takový okamžik nám vždy hodně pomůže. Zvlášť před koncem třetiny.

Zasloužil jste se o vyrovnávací branku asistencí, jak jste viděl celou situaci?
Dostal jsem přihrávku po modré čáře, neměl jsem moc možností, kam nahrát. Viděl jsem, že dva kluci stojí před bránou, tak jsem vystřelil z voleje. Napřáhl jsem, kotouč se někam dostal, Martin Rohan puk tečoval. Super spolupráce.

Když se ohlédneme za přípravou, jste už připraveni na sezonu?
Ano, sám pan trenér nám to řekl v šatně. Hodnotil zápas i celou přípravu. Až na jeden zápas, konkrétně na Kladně, si myslím, že všechna utkání měla svou kvalitu. Důležité je, že jsme předváděli takový hokej, který chceme hrát i v lize.

Na který tým se nejvíc těšíte? Proč?
Nad tím jsem nijak napřemýšlel. Z hlavy mě napadá Lapač, Vsetín, to bude divočina. Rozhodně přijde dost lidí, hlavně na domácí zápasy. Naši fanoušci nás poženou dopředu a my budeme vyhrávat.

Jaké jsou vaše cíle do sezony?
My máme jeden jediný cíl, vrátit se do extraligy.

Díky za rozhovor!