HC Energie Karlovy Vary

Junioři v Praze padli, nestačili na Spartu

JUN: HC Sparta Praha - HC Energie 6:3 (0:0, 4:3, 2:0)
Junioři po domácím utkání další vítězství nepřidali. Svěřenci trenéra Arnošta definitivně ztratili kontakt na Spartu ve třetí třetině, kterou celek z hlavního města vyhrál 2:0 a Vlčí smečka si tak domu neodveze ani bod.
DHL extraliga juniorů, 8. kolo, pá 6.10.2017
Sparta
Karlovy Vary
6:3
0:0, 4:3, 2:0
Branky a nahrávky: 23. Chlouba (Kropáček), 26. Pejchal (Fabiánek, Mrkvička), 33. Rousek (Kropáček), 37. Kropáček, 52. T. Pšenička (T. Jandus), 58. T. Jandus (Rousek) – 26. Tlačil (Rezek, Bečka), 26. Horký (L. Procházka), 36. L. Procházka (Slabý, Klejna). Rozhodčí: Vokřál – Hynek, Svobodová. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 56. Střely na branku: 43:45.
Sparta: Hofmann – Frič, Simotics, Mrkvička, Jeřábek, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Eg Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský
Karlovy Vary: Grančarov – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, L. Procházka

Komentář k utkání

Úvodní minuty patřily celku z Karlových Varů. Hosté si vybojovali tři přesilové hry, sparťané jen jednu. Avšak nic to nemění na tom, že stav po první dvacetiminutovce byl bezbrankový.

V prostřední části se tempo hry srovnalo a byli to sparťané, kdo jako první v utkání udeřil. Kropáček poslal puk na Jaroslava Chloubu, který si věděl rady a poslal touš za gólmanova záda. Za pár minut bylo na sparťanské střídačky zase o něco veseleji, když dvoubrankový náskok domácích vystřelil Tadeáš Pejchal. Radost holešovického výběru ale netrvala příliš dlouho, jelikož o několik vteřinek později snížil hostující Jan Tlačil. Uběhlo jen pouhých 12 sekund a skóre na světelné tabuli ukazovalo dvě dvojky. Michal Horký převzal puk a dopravil do sparťanské klece.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu a dalším, kdo se zapsal do střeleckých statistik, byl domácí Lukáš Rousek. Sparťanský útočník ve spolupráci s Dubským překonali karlovarskou defenzivu již potřetí. Zanedlouho bylo ale opět vyrovnáno, jelikož třetí zásah Západočechů měl na svědomí Lukáš Procházka. Před začátkem druhé přestávky však došlo ještě k jednomu posunu ve skóre. Útočník Vojtěch Kropáček obdržel přihrávku od Dubského a nakonec vsítil konečnou rozdílovou branku.

V závěrečné periodě se už jen prosazovali domácí. V 52. minutě rozjásal domácí lavičku sparťan Tomáš Pšenička, pro kterého to byla už jubilejní pátá trefa v tomto ročníku. S blížícím se koncem utkání si Holešovičtí vybojovali ještě jednu početní výhodu, během které udeřil forvard s třináctkou na zádech Tomáš Jandus. To je sumář gólového skóre, které vyznělo lépe pro Pražany.

Ohlasy trenérů

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Z mého pohledu to bylo hodně urputné utkání se šťastným koncem na naší straně. Ze začátku zápasu jsme měli veliké problémy s proměňováním šancí. Naštěstí se nám to ve třetí třetině podařilo prolomit. Myslím si, že obecně v celém zápase jsme se více tlačili do branky než náš soupeř. To byl hlavní rozdíl. Jsme strašně rádi, že během volna můžeme v klidu potrénovat a bude to klidnější. Klukům bych chtěl poděkovat za parádní výkon, musíme v tom pokračovat.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že jsme dvě třetiny se Spartou odehráli velice vyrovnaný zápas. Ve třetí třetině si troufám tvrdit, že se projevil větší důraz domácích při zakončení, proto asi zaslouženě vyhráli a mají tři body. Jak říkám, Sparta prokázala důraz a více méně i šikovnost v zakončení, proto dle mého názoru dnes vyhrála.