HC Energie Karlovy Vary

Energie změří podruhé v sezoně síly s Frýdkem

Energetici odehrají druhé venkovní utkání v řadě. Svěřenci Martina Pešouta se po výhře v Kadani chystají na dalekou cestu až do Moravskoslezského kraje. Bude cesta okolo Frýdku nakonec za tři body? Utkání začne v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Soupeřova forma

Soupiska

  • Brankáři: Strmeň, Daneček, Loubal
  • Obránci: Bartko, Kovář, Ovčačík, Zahradníček, Stránský, Piegl, Haman, Janiczek
  • Útočníci: Kofroň, Mikulík, Kalus, Kvasnica, Pechanec, Bajtek, Kafka, Klimša, Kaukič, Przybyla, Flok, Jáchym, Chmielewski, Martynek

Frýdek patří k překvapením první čtvrtiny WSM ligy. Rysům se daří držet se v těsném závěsu za hlavními favority, v tabulce jim patří čtvrtá příčka a na kontě mají 24 bodů. Moravskoslezský celek má zároveň nejvíce výher na venkovních kluzištích, ze sedmi zápasů vybojoval třináct bodů. Před domácím publikem odehráli pouze o zápas méně se ziskem jedenácti bodů. V posledních třech kolech se Frýdek dvakrát radoval z vítězství. V 11. kole doma přetlačil nováčka ze Vsetína 4:3. O kolo později si rysi doslova ani neškrtli, v Třebíči prohráli 0:4. V posledním kole přivítali na svém ledě Ústí. Divokou přestřelku musely rozhodnout až samostatné nájezdy, po kterých si bod navíc připsali domácí. Frýdek se s Energií utká již podruhé v sezoně, první vzájemné střetnutí vyhráli po lépe zvládnutém prodloužení energetici.

Statistické okénko

Frýdek má se skóre 34:31 pátý nejlepší útok v lize. V početních výhodách ani nevýhodách Frýdečtí výrazně nevynikají. Procentuální úspěšnost oslabení mají 84,13 % (7. místo ve WSM lize). V přesilových hrách jsou v porovnání s ostatními celky osmí, dosud využili 12 ze 67 početních výhod (17,91% úspěšnost). Pokud jde o vhazování, patří Frýdek-Místek k horší polovině celků v této herní dovednosti (47,97 % vyhraných vhazování).

Koho sledovat - Milan Mikulík

Kanadské bodování týmu vede ex-karlovarský Milan Mikulík. Forvard, jenž v listopadu oslaví sedmatřicáté narozeniny, nasbíral ve třinácti duelech tři góly a na dalších sedmi se podílel asistencí. Dobře si vede i ve statistice +/-, má čtyři kladné body.

Jan Strmeň

Do Frýdku, respektive Třince přišel před sezonou z Chomutova. Nastupuje především na farmě ve Frýdku a vede si zatím skvěle. Po sedmi odehraných duelech je procentuálně druhý nejlepší brankář soutěže. Na druhé straně bude proti Strmeňovi stát nejlepší střelec WSM ligy - karlovarský Ondřej Beránek. Kdo z tohoto minisouboje vzejde jako vítěz?

Související články