HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rohan: Výška pro mě handicap není

První letošní zápas za A-tým si užil útočník Tomáš Rohan, který se dostal do sestavy při lehkém zranění Ondřeje Beránka. Zkouška to pro něj nebyla lehká, trenér nechtěl prohazovat všechny formace, a tak se Tomáš zapojil po boku Grígera a Fleka do první lajny. Jak sám ale útočník říká, nebylo to nijak náročnější než v jiné formaci, chválil si totiž šikovné spoluhráče.

Tomáši, letos jste nastupoval zatím pouze za Sokolov ve druhé lize, jaký byl váš první zápas za A-tým Energie?
Zápas to pro mě byl skvělý, vyhráli jsme, máme tři body a mám z toho dobrý pocit. Bylo to trochu něco jiného, v Sokolově (ve druhé lize), máte na všechno více času. Tady je to rychlejší, zní to možná blbě, ale hráči jsou trochu chytřejší, ten rozdíl jde znát.

Vsetín byl ještě loni také druholigový, byla na něm znát nějaká větší dravost?
Musím říct, že jsem se Vsetínem hrál naposledy v juniorce, takže úplně nevím, jak hrál Vsetín minulé ročníky. Ale myslím, že na to, že hráli venku, odehráli skvělý zápas.

Trenér vás nasadil hned do první formace, bylo to o něco těžší?
Vůbec, právě že o to jednodušší. Kluci jsou šikovní, tak jsme si vyhověli. Škoda, že nám tam nic nepadlo.

Vy, Kuba Flek, ani Dávid Gríger nejste zrovna nejvyšší hráči, není to pro vás třeba nějaký handicap?
Já když budu mluvit za kluky, tak oni sice nejsou teda nejvyšší, ale jsou hrozně šikovní. Já nevím, já jsem takovej bojovníček a určitě to pro nás handicap není.

Opět jste doma vyhráli, i když venku to není asi úplně ideální. Čím to?
Je to určitě zásluha fanoušků. Já jsem tedy ty venkovní zápasy neviděl, protože vždycky hraje i Sokolov, ale slýchávám, že je to vždy o tom, že kluci soupeře přehrávají a je to jen o tom, kdy to protrhnou.

Je něco ze strany Vsetína, na co jste se snažili od začátku soustředit, více zaměřit?
Jen jsme si včera po tréninku a před zápasem pouštěli jejich přesilovky a to je asi všechno. Jaké mají založení útoku a tyhle základní věci.

Vsetín má podobně jako vy mladý kádr, je ta hra v něčem specifická?
Ti mladí kluci jsou vždy živější, chce si to dávat větší pozor, aby nás nějak nepřelétli, ale to jsme zvládli na jedničku.

Obrana soupeře také nebyla nejstarší a nebyla ani nejzkušenější, je to pro útočníky lepší?
To je zase ta druhá věc, že jsou ti obránci méně zkušení, tak je to pro útočníky snadnější. Musíte hrát hlavně hlavou, chytře. (smích)

Soupeř závěr zápasu moc nezvládl a přišly nějaké ostřejší zákroky, jak jste to viděl?
Viděl jsem to stejně jako vy, na tohle si musíme dávat pozor. Přijde mi, že když já zápas rozhodnutý, tak jsou takové zákroky úplně zbytečné.

Konečně se vám jako týmu podařilo pomoct Tomášovi k vychytané nule. Poděkoval vám?
Hlavně to je zásluha Tomáše, že se mu to podařilo. Určitě nám i poděkuje, ale dneska si to Tomáš vychytal, vyzní to možná blbě, ale skoro sám.

Související články

Preview k zápasu | út 17.10.2017

Do KV Areny míří Vsetín