HC Energie Karlovy Vary

Na nule má zásluhu celý tým, ví Tomáš Závorka

V utkání se Vsetínem na něj šlo pouhých patnáct střel, což pro brankáře není úplně příjemné. Přesto se Tomáš Závorka na konci mohl radovat z první vychytané nuly v tomto ročníku. Co prozradil k zápasu s Valachy a jak se energetici budou připravovat na venkovní duel v Třebíči?
Tomáši, Vsetín hrál spíše do obrany a vy jste je nepouštěli moc často k střelám. To není pro gólmana příliš jednoduché...

Je to tak. Abych řekl pravdu, tak většinu zápasů, co jsem chytal, probíhalo takto. Pro nás pro brankáře je to hodně náročné, každý je raději pod palbou, než když na něj jde za pět minut jedna střela. Přiznám se, že tyto duely moc chytat neumím, je těžké držet koncentraci. Z předchozích sezon jsem zvyklý, že na mě chodí hodně střeleckých pokusů.

Jak se v hlavě vyrovnáte s tím, když inkasujete v těchto duelech, kdy pod stálou palbou nejste?

V zápase se Vsetínem jsem si nic takového naštěstí říkat nemusel. Je to stejné, jako když na gólmana jde padesát střel za zápas, nic se s tím nedá dělat, důležité je hodit to za hlavu a chytat dál. Na to, aby se v tom člověk šťoural a hledal příčinu inkasovaného gólu je čas po skončení utkání, během hry se to musí odložit stranou a soustředit se na další puk. Když se vám další kotouč chytit podaří, je to super a vrátí vám to sebevědomí.

Vychytal jste první čisté konto v letošní sezoně. Oslavujete to nebo to berete jako normální vítězství?

Blízko k nule jsme měli i v Kadani, kde to nakonec dopadlo 5:3, závěr se nám moc nevyvedl. Myslím, že tentokrát to kluci odehráli mnohem zodpovědněji než právě v Kadani. Chci jim za to poděkovat, hodně mi pomohli, zblokovali spoustu vsetínských šancí. Ta nula se samozřejmě píše do statistik brankářům, nicméně je to zásluha nás všech. Podílí se na ní celý manšaft, gólman by sám nic nezmohl.

KV Arena je stále nedobytná, dosud jste na domácím ledě nepocítili tvrdost porážky. Jak zůstat i nadále takto úspěšní?

Těžko říct, teď si chceme především odfrknout. V sobotu jedeme do Třebíče, to je souboj, co nás momentálně zajímá nejvíce. Co se bude dít poté, to zatím neřešíme. Chceme se dobře připravit na nejbližší utkání, abychom potvrdili domácí vítězství a udrželi se v popředí tabulky.

Pro přípravu zvolíte spíše zápas, jenž jste s nimi již odehráli, nebo se podíváte na jejich poslední utkání?

To je spíše otázka na trenéry, ovšem většinou se na video podíváme. Na druhou stranu, týmy většinou hrají doma a venku rozdílný hokej, čili můžeme vycházet z prvků, které jsou pro jejich hru typické. Myslím ale, že doma se každý celek snaží hrát ofenzivněji. Když přijedou sem (do KV Areny), hrají spíše do obrany, protože my máme dobrou kvalitu. Nemůžou s námi hrát hurá hokej, to by se jim nejspíše vymstilo. V domácím prostředí mají týmy navíc fanoušky, kteří je ženou. Nikdo tam nechce hrát zanďoura a čekat, co s ním soupeř udělá. Určitě si tedy vezmeme nějaké poznatky z utkání, které jsme s Třebíčí odehráli doma, ale podíváme se i na jejich domácí zápasy.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 18.10.2017

Tomáš Rohan: Výška pro mě handicap není

Preview k zápasu | út 17.10.2017

Do KV Areny míří Vsetín