HC Energie Karlovy Vary

Souboj dvou šelem Vlčí smečka prohrála

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Utkání karlovarské Vlčí smečky proti Bílým Tygrům Liberce bylo jakoby nenabíralo konce. Hra se neustále přelévala z pásma do pásma. Za energetiky se prosadil pouze karlovarský útočník Marek Pastyřík (na snímku) v závěru druhé třetiny a navíc v oslabení. Připsal si tak zároveň první branku v této sezóně. Liberečtí o svém vítězství rozhodli v 56. minutě střelou Martina Starosty.
DHL extraliga juniorů, 11. kolo, pá 20.10.2017, KV Aréna
Karlovy Vary
Liberec
1:2
0:0, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 40. Pastyřík (Procházka) – 42. Teplý (Holenda), 56. Starosta (Janele). Rozhodčí: Malota – Sedláček, Belko. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 106. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Karlovy Vary: Grančarov – Přibyl, Pajk, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna, Vodička "A" – Chodounský, Horký, Tlačil, Salnikov, Kocík, Pastyřík, Bečka, Petrov, Halberštát, Janata "C, Hotěk, Procházka "A"
Liberec: Polášek – Mirochinkov, Bednář, Krejsa, Turský, Korecký, Leško, Starosta "A" – Janele, Holenda, Šír, Průžek "A", Juščák, Piroutek, Beran, Nezbeda "C", Burda, Kotyza, Teplý, Žemba

Komentář k utkání

V první třetině bylo vidět mnoho šancí na obou stranách, žádná však nevedla ke skórování. Jako první měla šanci trojice energetiků Bečka, Janata a Hotěk, kteří vyrazili na Poláška. Bohužel pro domácí, Hoťkova střela nezasáhla Poláškovu branku. Poté se dostali ke slovu Liberečtí. Starosta byl blízko první brance, jeho plány však zhatila tyč. Jako další se snažil prosadit Vodička, jeho střela zasáhla pouze tyč. Procházka měl také možnost se prosadit, mířil nepřesně a jeho střela šla mimo. Poslední velká šance se udála před Grančarovovou brankou, kdy se zde nahromadilo několik hráčů a domácí golman nemohl mít tušení kde se kotouč nachází. Jako první se v této skrumáži zorientoval Žemba, jenž vystřelil vysoko nad branku.

Ve druhé třetině se k puku zaujatě tlačili hosté již od prvního vhození. Domácím se poté dařilo kombinovat před Poláškem. Fanouškům se zatajil dech po střele Horkého, tvrdá rána však pouze zazvonila na tyč. Těsně před koncem třetiny se jako první v dnešním zápase prosadili domácí, kterým se povedlo vstřelit branku ve vlastním oslabení. Ve 40. minutě se po úniku do útočného pásma prosadil Marek Pastyřík, který se trefil z bekhendu.

Brzy po začátku poslední třetiny skóroval Michal Teplý ve 42. minutě, poté co dostal přihrávku od Holendy a Granačarovaa prostřelil z mezikruží. Již od začátku třetiny se hra přesouvala z jedné strany hrací plochy na druhou a Energie to chtěla změnit. Po pěti minutách hrací doby začala napadat soupeře a tlačit se do jeho obranného pásma. Do hry se náhle v 50. minutě vložili i hosté a převzali iniciativu hry a zůstalo to tak až do konce zápasu. Rozhodující gól tohoto utkání si v 56.minutě připsal Martin Starosta, jenž zavěsil puk pod víko karlovarské branky.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme zklamaní. Myslím si, že kluci výborně odmakali zápas a rozhodlo to, že jsme neproměnili šance a soupeř nás poté potrestal.

Valdemar Jiruš (HC Bílí Tygři Liberec): Určitě po té přestávce to nebylo příliš pohledné utkání, spíš to byl bojovný zápas a my jsme tam trošku pustili soupeře při naší špatně sehrané přesilovce do brejku, který využil před třetí třetinou. Potom jsme si k tomu něco řekli, zamíchali jsme se sestavou. Myslím si, že třetí třetinu jsme měli mít ze hry a samozřejmě i brankově jsme to nakonec zvládli. Jsme strašně rádi za tři body, protože to byl dnes těžký ubojovaný zápas. Jak říkám, hokejového umění tu moc k vidění nebylo, ale ubojovaný zápas a my jsme ho potřebovali zvládnout.