HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Polák již trénuje

K a r l o v y V a r y – Z hrozivě vypadajícího zákroku Litvínovského obránce Hranáče vyvázl Vojtěch Polák naštěstí bez vážného zranění. „Vojta Polák je již relativně v pořádku a s mužstvem normálně trénuje,“ sdělil pro server hokejkv.cz obránce Lukáš Krajíček. Start reprezentačního pravého křídla v pátečním duelu se Slavií Praha je však stále nejistý.
Celá situace nastala v zápase Karlovy Vary – Litvínov, když litvínovský obránce Hranáč ve čtrnácté minutě záludně zezadu narazil Poláka na mantinel. Ten při nárazu hlavou o mantinel ztratil svou helmu a zůstal bezvládně ležet na zemi. K vyhrocení celé akce přispěl i rozhodčí. Nejprve vůbec nechtěl přerušit hru, ale poté co se Polák již notnou chvíli nehýbal, konečně hru přerušil a gesty povzbuzoval sedmnáctiletého juniora k odjezdu na střídačku. Odjet z ledu na střídačku samozřejmě nebylo v možnostech silně otřeseného Poláka. Proto byli přivoláni záchranáři, kteří nosítky odnesli hráče do kabiny s podezřením na otřes mozku.


K Vojtěchu Polákovi, který bezvládně leží uprostřed hloučku hráčů, právě přichází záchranáři s nosítky.

Ani po tomto nechtěl rozhodčí vylučovat. Teprve po dlouhých protestech domácího celku a za výrazného přispění čárových rozhodčí poslal hlavní rozhodčí litvínovského obránce Hranáče zaslouženě do kabin s trestem 5 min. + do konce utkání.