HC Energie Karlovy Vary

Před reprezentační přestávkou do Litoměřic

Po úspěšně zvládnutém čtyřboji na domácím ledě se Energie představí v Litoměřicích. Místní Stadion již jednou v sezoně dokázala porazit, podaří se ji to znovu? Pakliže dokáží energetici zvítězit za tři body, zůstanou celou reprezentační přestávku na prvním místě tabulky WSM ligy. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Kališníci jsou v tabulce na devátém místě s 31 body. Na domácím ledě odehrály Litoměřice dvanáct zápasů, v šesti z nich dokázaly zvítězit. Doma má Stadion se skóre 36:37 druhý nejlepší útok, zároveň ale druhou nejhorší obranu. S energetiky se již Litoměřičtí utkali, bylo to v osmém kole. V KV Areně se svěřenci trenéra Říhy nedokázali ani jednou prosadit a Karlovarským podlehli 0:3. Z posledních dvou zápasů mají Severočeši tři body. V 19. kole přetlačili na domácím ledě Třebíč 4:3. V dalším kole se představili znovu před vlastními diváky, ovšem tentokráte je příliš nepotěšili. S ústeckým Slovanem sehráli kališníci vyrovnané utkání, dokonce soupeře přestříleli, nicméně na výhru to nestačilo a ze zápasu si po porážce 1:3 nepřipsali ani bod. Už nyní je ovšem jasné, že reprezentační přestávku přečkají nejhůře na desátém místě.

Sestava z předešlého utkání

  • Michajlov – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Málek, Strejček, Jandus – Kusý, Pavlík, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – Havelka, Komárek, Pilař

Statistické okénko


Přesilové hry: 9,9% úspěšnost - nejhorší v lize
Oslabení: 84,3% - 6. místo v lize
Tresty: 255 trestných minut - 7. největší počet v lize
Hity: 244 hitů - průměrně 12,2 na zápas
Zblokované střely: 250 - průměrně 12,5 na zápas, což znamená 2. největší počet v lize
Střelba na branku: Průměr 28,8 střel na utkání - 6. v lize
Úspěšnost střelby: 9% - 7. místo v lize
Vhazování: 46,4% úspěšnost na vhazování - 11. místo v lize

Koho sledovat

Brankář Milan Klouček již Stadionu s největší pravděpodobností nepomůže. Štafetu však přebral Martin Michaljov, jenž má ze sedmi duelů 92,79% úspěšnost zásahů. Kanadské bodování vede velezkušený Vítězslav Bílek, kterého si karlovarští diváci mohou pamatovat i z působení na západě Čech. Jeden z nejvíce zkušených hráčů v litoměřickém dresu má na kontě 15 bodů (8+7).

Poslední utkání před repre pauzou

„Mladé houževnaté mužstvo se spoustou mladých perspektivních reprezentantů doplněných o zkušené hráče,“ představuje nadcházejícího soupeře Tomáš Mariška. „Mají mladé hráče, hodně bruslivé, určitě to nebude nic lehkého. Doufám, že přivezeme tři body,“ potvrzuje trenérova slova útočník Milan Davídek. Energetici za sebou mají čtyři domácí utkání v řadě. „Můžeme s tím být spokojení, nepovedl se nám akorát duel s Ústím, ve kterém jsme nehráli špatně, akorát nám to tam nepadalo. Ve zbylých třech velmi těžkých duelech jsme dokázali získat všechny body. Musíme poděkovat jak hráčům, tak i fanouškům, kteří nás ve všech čtyřech neuvěřitelně podporovali,“ říká asistent trenéra.

Související články

Reportáž | so 4.11.2017

K bodu chyběly desetiny sekundy