HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek: Musíme makat, nekoukat nalevo napravo

Pondělní šlágr kola mezi karlovarskou Energií a českobudějovickým Motorem se nesl ve znamení velice tvrdé a vyhrocené hry. Karlovarští se nedokázali dostat před pevnou obranu Motoru a i přes velký tlak v závěru utkání podlehli těsně 2:3. O rychle inkasovaných gólech i kvalitní střelecké formě se rozpovídal Jakub Flek.

Jakube, České Budějovice držely před dnešním utkání třetí příčku a patří mezi favority na postup do extraligy. Jak se jejich hra lišila oproti níže umístěným soupeřům?
Mají hodně zkušených hráčů, přišel jim Vampy (Petr Vampola, pozn. red.), Filip Novák... Přišli jim hráči, kteří mají hodně zkušenosti i ze zahraničí, KHL a podobně kvalitních soutěží. Určitě mají zkušenější mužstvo než ostatní týmy, kde hrají spíš mladí kluci a dnes se to projevilo.

Jak ovlivnila vývoj utkání dvojice rychlých úvodních branek?
Začátek utkání jsme zaspali, hned první střídání jsme inkasovali, pak jsme dostali dva góly při našich přesilovkách a to rozhodlo utkání. Snažili jsme se, ale soupeř si to pohlídal, byť jsme měli šance.

Jak jste se vypořádali s velice tvrdou hrou soupeře, někdy až za hranicí pravidel?
Myslím si, že jsme na to moc připravení nebyli. Ostatní týmy tak tvrdý hokej nehrají, možná až na Kladno, ale Budějovice na nás dnes vlétly, hrály tvrdou hru a my jsme se s tím ze začátku trošku prali. Pak jsme si na to navykli, ale přehráli nás.

Co nakonec chybělo ke šťastnému konci?
Nějaké šance tam byly, my jsme měli přečíslení 2 na 1, při powerplay Venca Skuhravý netrefil bránu... Hlavně rozhodly ty dva góly, které jsme dostali při přesilovkách a soupeř si to pohlídal.

V posledních utkáních jste ve výborné střelecké formě, co stojí za vaším úspěchem?
Myslím si, že to je vždycky práce týmu. Dneska mi to Grígy (David Gríger, pozn. red.) krásně přihrál a já jsem de facto jenom nastavil hokejku, bouchlo mi to do ní a spadlo to do brány. Nikdy to není práce jednotlivce, ale kluků v týmu.

Co týmu přinesl dnešní výsledek?
Budějovice se na nás dotáhly, nevím, co by to mohlo přinést týmu. Musíme makat, nekoukat nalevo napravo, prostě hrát pořád náš hokej a jít si za svým cílem.

Děkuji moc za rozhovor.

Související články