HC Energie Karlovy Vary

Energetici doma přivítají kadaňské Trhače

Energetici ztratili v uplynulém kole body s Prostějovem. Svěřenci Martina Pešouta tak budou chtít získat "povinné" tři v domácím derby s Kadaní. Potrápí Trhači papírově silnější celek, nebo zůstanou všechny tři body v KV Areně? Utkání začne v 17:00 a vy jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Kadaně z předešlého utkání

  • Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Buchtela, Kadeřávek, Szathmáry – Müller, Kůs, Dufek – Chrpa, Chlouba, Hlava – Flynn, Hejcman, Procházka – Krejčiřík, Tupý

Kadaň se stále trápí, lepší výsledky nejsou na obzoru. V tabulce koukají Trhači všem ostatním celkům na záda, rozdíl mezi čtrnáctým a třináctým místem činí momentálně deset bodů. Na venkovních kluzištích získali z dvanácti duelů jen pět bodů. Energie by měla být jasným favoritem sobotního klání, nicméně vzpomeňme si na poslední vzájemný souboj těchto dvou celků. Energetici šli do třetí třetiny s pohodlným pětibrankovým vedením, přesto Trhači dokázali závěr zdramatizovat a vsítit tři branky. Skóre 57:106 nemůže i s ohledem na pozici v tabulce znamenat nic jiné, než nejhorší útok i obranu. V posledním kole se ale Kadaňským podařilo získat skalp trápícího se Slovanu a vybojovat tři body za vítězství 4:2. .

Statistické okénko


Přesilové hry: 14,7 % - 10. v lize
Oslabení: 74,2 % - v tomto ohledu je Kadaň nejméně úspěšná ve WSM lize
Tresty: 328 trestných minut - 8. místo
Zblokované střely: 207 střel (průměrně na zápas 8,3 střel - 9. místo)
Střelba na branku: Průměrně 25,3 střel na zápas - 12. místo
Úspěšnost střelby: 8,9 % - 9. místo
Vhazování: 47% úspěšnost na buly - 10. lize

Koho sledovat

Do Kadaně má z extraligového Chomutova vyřízené střídavé starty Nicolas Hlava a Trhači s ním mohou být více než spokojení. Třiadvacetiletý útočník je nejlepším střelcem týmu a zároveň se s Darekem Hejcmanem dělí o vedení klubového kanadského bodování. Z chomutovské juniorky naskočil do WSM ligy gólman Dominik Pavlát, jenž odchytal dvě utkání s 94,12% úspěšností zásahů. Nejvíce minut dosud odchytal Tadeáš Dvořák, kterého mohou znát karlovarští fanoušci z působení v dresu Energie.

Poznatky asistenta trenéra

„Čeká nás utkání s velmi houževnatým soupeřem. Kadaň, přestože je na konci tabulky, nebude to lehké utkání, “ nepodceňuje papírově slabší celek Tomáš Mariška. „Udělali spoustu změn, přivedli nové hráče. Jak na jejich hře, tak na jejich výsledcích je vidět, že se zvedají.“ Asistent trenéra svým svěřencům věří. „Musíme se na zápas dobře nachystat, ale věřím, že potvrdíme domácí formu. Na našem ledě se nám daří, snad nás poženou i fanoušci,“ říká Mariška. Do Karlových Varů přišel obránce Sabahudin Kovačević. „Se Sabahudinem počítáme do sestavy, pakliže se dotáhnou legislativní věci. Chybět naopak budou Dávid Gríger s Ondřejem Beránkem, kteří mají zdravotní potíže,“ informuje Tomáš Mariška.

Související články