HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost zahájil nadstavbu vítězně, doma přehrál Zlín

Energetici se v 21. kole utkali s Berany ze Zlína. Nasazení, ve kterém nastoupily Karlovy Vary do první třetiny, přinesla energetikům ovoce a zvítězili nad Zlínem 4:2. Adam Křemen se postaral o dvě branky karlovarského celku.
Extraliga staršího dorostu, II. 1, pá 24.11.2017
Karlovy Vary
Zlín
4:2
2:0, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 12. Maydl, 17. Křemen, 56. Jiskra (Záruba, Křemen), 60. Křemen (Holub) – 32. Světlík (Hamrlík), 46. Sedláček (Sebera, Hamrlík). Rozhodčí: Šindel – Malý, Šimán. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Karlovy Vary: Bednář - Zavřel (A), Tureček, Novák (A), Houdek, Záruba, Cankov, Stejskal – Holub (C), Jiskra, Křemen, Maydl, Novotný, Šťastný, Fečo, Kořán, Hudečka, Ptáček, Karbulka, Hadáček
Zlín: Kořének - Talafa, Suhrada, Janošek (C), Jaroněk, Hamrlík – Sebera, Fajkus (A), Kozubík, Světlík (A), Luža, Weintritt, Lekeš, Sedláček, Kristek, Apolenář, Dvořáček, Podešva

Komentář k utkání

Začátek utkání nebyl příliš atraktivní. Ani jeden z celků nechtěl zbytečně chybovat. V páté minutě si první velkou šanci připsal Matyáš Hamrlík, který však netrefil Bednářovu branku. Kotouč však doputoval k Tomáši Kristkovi, který rozezvonil tyčku domácí svatyně. Na další velkou šanci se čekalo do druhé poloviny první třetiny. Michal Maydl svou dorážkou otevřel skóre utkání. Během půlminutové dvojité přesilové hry Karlových Varů se tým v zelenobílých dresech nedokázal střelecky prosadit. Když se však na trestnou lavici dostal Jiří Suhrada, Adamu Křemenovi trvalo jen několik okamžiků, než poslal Karlovarské do dvougólového vedení.

Neuběhly ještě ani dvě minuty druhého dějství a do samostatného úniku se dostal Adam Křemen, jehož koncovka však nebyla ideální. Během druhé třetiny bylo k vidění mnoho osobních soubojů. Oba týmy hrály velmi dravě. Ve 26. minutě došlo ke zranění Davida Cankova, za což si Robert Sedláček vysloužil trest za krosček. Během přesilové hry se ukázal kapitán David Holub, který ujel na Kořénka, prostřelit ho ale nedokázal. Energetici měli problém v koncovce. Dokázali si hosty podmanit, ale prosadit se jim nedařilo. Gólem Lukáše Světlíka ve 31. minutě se Zlín vrátil do hry a nabral druhý dech. Minutu poté byl blízko ke srovnání Jiří Suhrada, když svou střelou od modré sice Bednáře prostřelil, ale kotouč zůstal osamocený ležet před brankovou čáru.

Do třetí části utkání nastoupil aktivněji celek ze Zlína, který Karlovy Vary jasně přehrával. To se také potvrdilo ve 46. minutě, kdy střelou z mezikruží Robert Sedláček vyrovnal skóre zápasu. Během posledního dějství se Berani dostali do několika šancí, ale stejně jako energetici, měli problém s koncovkou. Na další gól se muselo čekat deset minut. Poté se prosadil Vít Jiskra, který trefil z dorážky volné místo za hostujícím gólmanem. Půl minuty před koncem chtěl Kořének chtěl vzdálit a hosté chtěli zkusit hru bez brankáře. V tom se však do akce pustil David Holub s Adamem Křemenem. První jmenovaný výborně nabil na Křemena, který bez problému prostřelil brankáře hostí a uzavřel tím skóre zápasu.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann: Povedl se nám vstup do první třetiny, kdy jsme dokázali vstřelit dvě branky. Následně jsme však zcela zbytečně začali ztrácet kotouče ve středním pásmu. Soupeř hru vyrovnal. V průběhu třetí části se dostal více do hry. Ceníme si toho, že hráči dokázali utkání vybojovat na naší stranu. Mrzí nás zranění Davida Cankova, které dle mého názoru přišlo, po nepříliš férovém zákroku od soupeře.

Martin Kostelecký: Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Když se nám podařilo vyrovnat, doufal jsem, že dovedeme utkání do vítězného konce. Byli jsme v té chvíli lepším celkem na ledové ploše. Po buly jsme chybovali, dostali jsme třetí gól, na který jsme již nestačili zareagovat. Dle mého názoru jsme ve třetí třetině byli lepší, hráli jsme agresivněji než soupeř. Je to škoda.