HC Energie Karlovy Vary

Divoká třetí třetina přinesla staršímu dorostu tři body

SD: HC Energie - HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Druhý zápas ve dvou dnech je vždy náročná zkouška fyzické zdatnosti. Starší dorost však tímto testem prošel na výbornou, když dokázal díky čtyřem brankám ve třetí třetině porazit vítkovickou Rideru.
Extraliga staršího dorostu, II. 2, so 25.11.2017
Karlovy Vary
Vítkovice
4:1
0:0, 0:0, 4:1
Branky a nahrávky: 43. Holub (Jiskra), 53. Křemen, 55. Ptáček (Hudečka), 60. Záruba (Kořán, Maydl) – 53. Mrva (Zapletal). Rozhodčí: Petružálek – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Karlovy Vary: Horák (Heger) – Zavřel (A), Stejskal, Novák (A), Tureček, Záruba, Kořán, Houdek – Holub (C), Jiskra, Křemen, Maydl, Novotný, Šťastný, Fečo, Ptáček, Hudečka, Karbulka, Hadáček
Vítkovice: Piták (Micka) – Zapletal, Raška, Takáč, Cubo, Smolka, Smička – Vojtovič, Lednický, Plánka, Pastor, Kadula, Mrva (C), Bernovský, Kylnar (A), Tvrdý, Věntus, Lewandowski (A), Potočný

Komentář k utkání

V prvním dějství byla k vidění velmi vyrovnaná hra. V páté minutě se dostal do akce Jiří Hudečka, který se však trefil přímo do gólmana hostů. Na druhé straně ve 12. minutě se pokoušel o gól Jakub Lewandowski, ale ani ten skóre zápasu neotevřel. Na kotouči se převážně objevovala Ridera, která svými střelami nedokázala překonat bezchybného Adama Horáka, který si odbyl svou premiéru za starší dorost. Domácí brankář se ke konci první třetiny pořádně zapotil, čelil rovnou několika střelám za sebou, ale všem úspěšně odolal.

Druhá třetina probíhala ve stejném tempu jako perioda předchozí. Hostující dorostenci se tlačili do branky, ale přesto nedokázali vsítit gól. Ve dvacáté čtvrté minutě se za Energii dostal do šance Patrik Šťastný, který ujel do přečíslení, jeho úmysl však vyčetl Filip Zapletal, a tak se skóre neměnilo. Vítkovice se také dostaly do velké šance, když Lukáš Raška trefil tyčku Horákovy svatyně. Hosté se na delší dobu usídlili v útočné třetině a bombardovali domácího brankáře střelami. Větší šance přišla v druhé polovině zápasu. Adam Křemen vyslal dělovou ránu na Pitáka, který střelu vyrazil ramenem až do ochranné sítě. Ani jednomu z celků se nedařilo v koncovce a do kabin se šlo i po 40 minutách za bezbrankového stavu.

Do třetí třetiny nastoupila energetici doslova vlétli. Již od začátku třetí části Karlovarští drali do útoku a zkoušeli se střelecky prosadit, což se nakonec podařilo, když David Holub svou střelou z mezikruží překvapil hostující gólmana. Když na trestnou lavici zamířil Richard Záruba, dostali hosté velkou šanci na vyrovnání. Matěj Potočný vypálil z první, mířil mezi betony Horáka, kterému se na poslední chvíli podařilo puk zastavit. V 53. minutě se dočkaly Vítkovice vyrovnávací branky, o kterou se zasloužil Jakub Mrva, kterého karlovarská obrana nechala zcela neobsazeného v mezikruží. Neuběhlo ani šest vteřin od gólu hostů a už se opět radovali Karlovarští. Adam Křemen střelou od kruhů poslal Energii do jednobrankového vedení. Po necelých dvou minutách se opět skóre měnilo. Jakub Ptáček zakončil přesně k tyči Pitákovy branky přečíslení dvou proti jednomu. Vítkovice se ještě pokoušely o hru v šesti hráčích, což se jim téměř vymstilo. Do samostatného úniku se totiž dostal David Holub, který byl několik centimetrů od brány hostů, když v tu chvíli mu jeden z beků skočil do střely. Na druhé straně se dostal do šance znovu Jakub Lewandowski, který však rozezněl pouze tyčku. Dvacet čtyři vteřin před koncem utkání svou výhru energetici potvrdili. Richard Záruba dělovkou od kruhů rozhodl o konečném skóre.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann: Čtyřicet minut se jednalo o vyrovnané utkání a čekalo se na první gól. Ve třetí třetině se nám podařilo otevřít skóre zápasu. Cením si toho, jak hráči ve třetí třetině tvrdě bojovali ve prospěch mužstva. Za to byli také odměněni dalším vítězstvím. Také chválím Adama Horáka, který odehrál svou premiéru v extralize staršího dorostu a zvládl ji velmi dobře.

Jan Vavrečka: I klukům jsem říkal, že padesát minut jsme byli v zápase. Podle mého jsme odehráli mnohem lepší zápas než předešlý den. Celý zápas zlomilo špatné buly v obranném pásmu, které jsme jednoduše prohráli. Ani gólman nebyl na tuto střelu koncentrovaný. V té době se utkání zlomilo. Nejsem spokojený s hrou některých útočníků, kteří by měli být oporou týmu. Za nos by se měli chytit ti, kteří si o místo v juniorce říkají.