HC Energie Karlovy Vary

Udolané vítězství proti Kadani, body zůstávají doma

HC Energie Karlovy Vary - SK Trhači Kadaň 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Nebylo to nejjistější výkon v této sezoně, po sérii nevydařených zápasů ale nakonec přišla výhra, kterou si energetici po právu zasloužili. Nerodilo se to lehce, začátek utkání byl opět promarněný a dotahování dalo zabrat, nakonec se ale podařilo. Dobrý výkon předvedl nováček Sabahudin Kovačević, asistenci si pak dokonce připsal i brankář Novotný,
WSM Liga, 26. kolo, so 25.11.2017
Karlovy Vary
Kadaň
4:1
1:1, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 13. M. Zadražil (M. Rohan, J. Tomeček), 44. Balán (Flek, T. Rachůnek), 59. Flek (Novotný), 60. Skuhravý ( – 5. Flynn (O. Procházka). Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Belko, Kokrment. Vyloučení: 2:5. Využití: Bez využití. Diváci: 2670. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Novotný – Krejčí, Sičák (A), Kovačevič, Podlipnik, J. Tomeček, M. Rohan – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Kverka, Tuominen, Stloukal – Gorčík, Skuhravý (C), Kohout – T. Rohan, M. Zadražil, Davídek.
Kadaň: Dvořák – Trefný (C), R. Černý, Blaha, Rašner, Kadeřávek, Szathmáry, Šesták – J. Müller, Kůs (A), Dufek – Chrpa, Chlouba (A), Hlava – Flynn, Hejcman, O. Procházka – Krejčiřík, Rindoš.

Komentář k utkání

Výsledky energetiků nejsou v poslední době podle představ, a tak souboj s poslední Kadaní mohl hodně napomoct ve zvednutí sebevědomí, moc to tak ale ve finále nevypadalo. V úplně prvních minutách si dávali domácí veliký pozor, aby nedopadli jako v utkání s Motorem, vydrželo to ale jen chviličku. Prvotní aktivita během momentu opadla a Trhači skórovali z jejich prvního střeleckého pokusu. Před brankou se totiž puk dostal až k Oscaru Flynnovi, který neměl problém z blízkosti překonat brankáře Novotného. I v dalším zápase tak měli domácí, ačkoliv se snažili, jednobrankové manko.

Energetici ale následně byli stejně jako v prvních minutách aktivní, snažili se chodit pro puk a ihned ho posílat na branku. Střelecky aktivní byl i nejnovější přírůstek v karlovarské obraně, slovinský reprezentant Sabahudin Kovačević. Ani jeho pokusy ale nevedly k překonání brankáře Dvořáka, který KV Arenu dobře zná ze svého loňského působení v Energii. A právě kadaňský brankář si poté vybral chvilku smůly, vyčítat si ale vůbec nic nemusí. Martin Rohan nahodil kotouč po mantinelu, Dvořák si pro něj v klidu sjížděl za branku. Přišel ale nečekaný odraz puku přímo před branku, kde se ho ujal Matěj Zadražil a v klidu ho dopravil do volné branky, Dvořák už neměl šanci dostat se tak rychle zpátky do brány.

Vstřelená branka domácí povzbudila, konečně se na ně také usmálo trochu štěstí, zatím v ohledu takovýchto kuriózních branek měli většinou smůlu. Do konce první části se Karlovarští snažili držet na puku a tlačit se kupředu, síť ale znovu nerozvlnili. Aktivitu si přenesli i do druhé části, ta ale nebyla pro oko fanouška tak záživná jako ta první. Jediné, čeho bylo dostatek, bylo vyloučení, na každé straně dva kousky. Směrem kupředu byli ale hráči nuloví, žádná větší akce nepřišla. Síť se přesto jednou rozvlnila, to ale místo puku skončil v brance Stanislav Balán, fanouškům tak tato akce alespoň trochu zvedla náladu.

Co nevyšlo v úvodu zápasu, nakonec zvládla Energie na začátku třetí části. Domácí nastavili opravdu vysoké tempo, na které hosté nezvládli reagovat, a přišli tak o remízový stav, zasloužil se o to přesnou střelou Stanislav Balán. Kadaňští si s domácím týmem vůbec nevěděli rady, domácí byli dlouho usazení v pásmu, avšak Tadeáš Dvořák předváděl chvílemi neskutečné zákroky, a tak se skóre dlouho neměnilo. V závěru zápasu pak ještě zkusili hosté hru bez brankáře, místo srovnání skóre ale jen dvakrát inkasovali, jednu asistenci si dokonce připsal brankář Novotný. O dvě branky se zasloužili Jakub Flek a Václav Skuhravý. Domácí tak nakonec splnili roli favorita, jistý výkon to ale úplně nebyl.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme před tímto utkání nebyli v optimální psychické pohodě. Prohráli jsme předchozí dva zápasy. Bylo to vidět v první třetině, kdy jsme si nebyli schopni nahrát a vůbec hrát pořádně s kotoučem. Musím přiznat, že soupeř přijel velice dobře organizovaný a podařilo se mu dostat nás v první třetině pod tlak, se kterým jsme si nevěděli rady. Ve druhé třetině jsme si řekli nějaké věci a hra se vyrovnala. Následně jsme si vytvářeli nějaké šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Ale o to více si ceníme toho, že jsme dokázali toto utkání s velice houževnatým soupeřem zvládnout. Soupeř podal ale opravdu velice dobrý výkon.

Jiří Čelanský (Trhači Kadaň): Přijeli jsme s nějakým záměrem, který se nám dařilo hrát, a teď si troufnu říci celých šedesát minut. Možná, že kdybychom byli ještě o kousek aktivnější, tak jsme si na body sáhli. Bohužel nakonec nesáhli, ale mužstvo jsme pochválil. Velice dobře pracovalo a byli jsme opravdu aktivní. S takovouto taktikou jsme sem jeli a kdybychom před domácími couvali, tak bylo o výsledku rozhodnuto daleko dříve. Zápas se definitivně pro nás zlomil v power play.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | pá 24.11.2017

Energetici doma přivítají kadaňské Trhače