HC Energie Karlovy Vary

V mikulášském souboji vyzve Energie Třebíč

Energetiky čeká náročný trip. Po klání s Třebíčí je čekají čtyři venkovní duely a to s ohledem na momentálně formu na venkovních kluzištích rozhodně nebude procházka růžovou zahradou. Získají tedy Karlovarští potřebné body na domácím ledě? Třetí letošní souboj s Horáckou Slavii začíná v 17:30, nenechte si ho ujít!
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Horácké Slavie z předešlého utkání

  • Jekel – L. Vágner, Nedbal, Čejka, Furch, D. Mikyska, Kaláb – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, R. Zohorna – Půža, Jan Wasserbauer, Kristl

Třebíč naposledy prohrála ve 23. kole, kdy schytala devět branek z holí prostějovských střelců. Tvrdá facka však Třebíčské probudila a od té doby ještě nenašli přemožitele. Nejblíže bylo ve 28. kole Ústí nad Labem, zápas dostalo až do samostatných nájezdů kde si bonusový bod připsala Horácká Slavia. Třebíč se díky skvělým výsledkům posouvá tabulkou směrem nahoru, momentálně jí patří osmé místo se 44 body. Motivace pro nadcházející utkání na ledě KV Areny bude mimo natažení vítězné šňůry také pokus poprvé v sezoně Karlovarské zdolat. V prvním vzájemném souboji se energetici radovali z vítězství 5:1, v tom druhém 3:2 po prodloužení. Ovládne Energie i třetí utkání a zastaví tak třebíčskou sérii?

Statistické okénko


Přesilové hry: 16,9% úspěšnost - 9. místo; během nichž vyslali 149 střel (13. místo), hráli 124 početních převah (2. nejmenší počet v lize)
Oslabení: 83,5 % - 7. místo
Tresty: 306 trestných minut - 5. nejmenší počet v lize
Zblokované střely: 293 střel (průměr na zápas 10,5 - 6. místo)
Střelba na branku: Průměrně 26,1 střel na zápas - 11. místo
Úspěšnost střelby: 9,3 % - 7. místo
Vhazování: 51,2% úspěšnost na buly - 4. nejlepší ve WSM lize, nejlepší Dolníček (56,8% úspěšnost).¨

Koho sledovat

Třebíč spolupracuje s extraligovou Kometou, odkud má právě k Horácké Slavii vyřízené střídavé starty například Karel Vejmelka. Post brankářské jedničky ale patří Pavlu Jekelovi, jenž zároveň odchytal největší porci zápasů (14) a jeho úspěšnost zásahů odpovídá 92,46 %. Ofenzívu diriguje velezkušený Roman Erat. Třebíčský rodák vede týmové kanadské bodování, vedle čtyř vstřelených branek má na kontě ještě patnáct asistencí. Nejlepším střelcem je s devíti góly Luboš Horký. Ve statistice +/- je na tom nejlépe Lukáš Hort, jenž má na kontě pět kladných bodů.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 6.12.2017

Hra v útoku je úplně jiná, uznává Šafář

Notes k zápasu | út 5.12.2017

Na Třebíč s Mikulášem, andělem a čertem