HC Energie Karlovy Vary

Balán: Ostatní zápasy budou vypadat lépe

Stanislav Balán se postaral v utkání s Havířovem o první gól, kterým zároveň otevřel skóre čtvrtečního souboje. Balánova formace doslova zářila, jelikož se postarala o všechny branky energetiků.

Stando, do první třetiny jste nevstoupili ideálně, nebyli jste po prvním dějství nervózní?
Nemyslím si, že bychom byli po první třetině nervózní. Věděli jsme, že celé utkání bude pouze o nás a o proměňování šancí. Byl to složitý zápas. Byly svátky, měli jsme trochu volna, a tak bylo těžší se do utkání dostat. Doufám, že se nám podařilo se do toho opět dostat a ostatní duely budou vypadat lépe.

Ačkoli Havířov nehraje na vrcholu tabulky, dokázal vás pěkně potrápit...
Havířov je menší farmou Vítkovic. Některé kluky, které tam posílají, znám. V zápase byli minimálně dva hráči z Vítkovic. Věřím, že Havířovu takové posily pomohou.

Inkasovali jste gól do kabiny, trápili jste se nad ním nebo jste to rovnou hodili za hlavu?
Těžkou hlavu jsme si z inkasované branky rozhodně nedělali. U nás je to už takový zvyk. Když se nám podaří dát gól, tak vzápětí inkasujeme a vůbec nezáleží na tom, jestli hrajeme doma nebo na hostujícím ledě. Tím se už ani nemůžeme trápit.

Postupně jste začali Havířov přehrávat, změnili jste svou taktiku?
Ne, nic jsme neměnili. Jediné, co jsme potřebovali, bylo dát vedoucí gól. To se nám podařilo na začátku třetí třetiny. Následně jsme si chtěli výsledek už jen pohlídat.

Utkání nebylo příliš přátelské, čekali jste takový styl hry od svého soka?
Mně nepřišlo, že by hráli extra tvrdě. Byl to klasický zápas. Nějak vyhrocenější nebyl.

Vaše formace se dostávala hodně do šancí, v čemž byl v posledních duelech trochu problém...
Naší pětce se podařilo vstřelit rovnou tři góly, což je výborné. V předchozích zápasech se nám moc nedařilo. Museli jsme zabrat, a to se nám vyplatilo.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 29.12.2017

Skuhravý: Nebyli jsme dostatečně produktivní