HC Energie Karlovy Vary

Do KV Areny přilétají prostějovští Jestřábi

Karlovarští přivítají na svém ledě naposledy v základní části Prostějov. Svěřenci Jiřího Vykoukala v prvním souboji v KV Areně neuspěli. Obstojí Karlovarští proti nepříjemným Jestřábům? Kostky středečního utkání budou vrženy v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Sestava Prostějova z předešlého utkání

  • Neužil – M. Drtina, D. Kolář, A. Holík, Havlík, Žovinec, Rašner – L. Luňák, Fiala, Švec – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Starý, Divíšek, Nouza – Nestrašil, V. Meidl, Prokeš

O Prostějovu se letos velmi často píše jako o překvapení nebo o černém koni soutěže. Není divu, Jestřábi hájí v tabulce páté místo s šedesáti pěti body. Na čtvrtý Přerov schází Vykoukalovým svěřencům čtyři body, na šestou Slavii pak mají jednobodový náskok. S ohledem na počet získaných bodů na kluzištích soupeřů je Prostějov vůbec nejúspěšnějším celkem soutěže, když v devatenácti zápasech vybojoval třicet bodů. V uplynulém, tedy 37. kole přivítali Jestřábi v domácím prostředí ústecký Slovan. Vyrovnané klání nakonec urvali na svou stranu domácí, když na konci 55. minuty vsítil vítězný gól na 4:3 Lukáš Luňák. Skóre 120:93 dělá z prostějovského útoku třetí a z defenzívy šestou nejlepší ve WSM lize. S energetiky se Prostějov tento ročník potkal dvakrát. Úvodní střetnutí vyhrála Energie. Na ledě KV Areny zvítězili Karlovarští 6:3, v utkání tehdy již v 10. minutě střídal Dominik Groh, kterého v brance nahradil Jakub Neužil. Druhý zápas vyzněl lépe pro prostějovské Jestřáby, kteří zvítězili v domácím prostředí 4:2. Bude hrát ve třetím duelu těchto soupeřů znovu velkou roli domácí prostředí?

Sestřih z prvního domácího souboje s Prostějovem

Koho sledovat

Tomáš Divíšek

Toto se nestává často. Hned trojice prostějovských hokejistů obsazuje první tři místa v kanadském bodování WSM ligy. Tim nejproduktivnějším a zároveň nejstarším je Tomáš Divíšek. Zkušený matador, který má na kontě pět utkání (během kterých jednou skóroval) v NHL, má nově vyřízené společně s Lukášem Luňákem střídavé starty do extraligových Pardubic. Divíšek odehrál v dresu Jestřábů pětatřicet zápasů, ve kterých nastřílel sedmnáct branek a na dalších čtyřiadvaceti se podílel asistencí. Co podle něj stojí za úspěchem? „Je to o tom, že šlape celý manšaft. Základ je Kuba Neužil, který většinu puků pochytá. My si pak vepředu dovolíme trochu víc,“ prozradil Divíšek v rozhovoru pro hokej.cz. Na druhém místě bodování je Tomáš Nouza se čtyřiceti body (15+25), stejně jako třetí Jan Rudovský (14+26). Jasnou brankářskou jedničkou je Jakub Neužil, jenž zasáhl třiceti pěti duelů a jeho úspěšnost zásahů se rovná 92,38 %.

Poznatky asistenta trenéra

„Prostějov patří k velmi silným soupeřům, o čemž jsme se přesvědčili v souboji na jejich ledě, kde jsme prohráli 2:4,“ vzpomíná Tomáš Mariška. „Mají ve svých řadách zkušené hráče, jakými jsou Divíšek, Nouza, Rudovský a další. Jsou velmi siní v přesilových hrách, musíme proto být velmi disciplinovaní a nenabízet Prostějovským tyto herní situace,“ ví asistent Martina Pešouta. „Věřím, že navážeme na domácí výsledky a doufám, že nás přijdou podpořit fanoušci. My budeme chtít hrát aktivně a uděláme vše proto, abychom získali tři body,“ říká na závěr Mariška.

Statistické okénko

HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,35 % (9. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 90,85 % (2. místo v lize)
Tresty 406 TM (12. místo v lize)
Zblokované střely 248 (14. místo v lize)
Střely na branku 32,99 za zápas (2. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,90 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,41 % (2. místo v lize)
LHK Jestřábi Prostějov
Úspěšnost přesilovek 24,9 % (1. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 85,1 % (3. místo v lize)
Tresty 509 TM (6. místo v lize)
Zblokované střely 259 (12. místo v lize)
Střely na branku 27,8 za zápas (10. místo v lize)
Úspěšnost střelby 11,4 % (2. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 53 % (4. místo v lize)

Související články

Ohlasy k zápasu | st 10.1.2018

Novotný: Soustředím se na každý puk