HC Energie Karlovy Vary

Energie se naposledy v základní části utká s Frýdkem

Energetici chtějí natáhnout bodovou sérii na dvanáct zápasů. Čeká je Frýdek, jenž ve druhém vzájemném utkání porazil Energie na svém ledě, přičemž nedovolil Karlovarským ani jednou skórovat. Bude tomu tentokráte jinak? Středeční duel hostí Hala Polárka a začíná se v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Sestava Frýdku-Místku z předešlého utkání

  • Strmeň – Bartko, Haman, Adámek, Pastor, Matyáš, Piegl, Zahradníček, D. Stránský – J. Kalus, Bajtek, Štumpf – Kofroň, Mikulík (C), Kvasnica – Franek, Pechanec, Klimša (A) – Przybyla, Kafka

Frýdek vstoupil do letošního ročníku vskutku překvapivě, ovšem postupně se rysi tabulkou propadali. Momentálně hájí až desátou pozici a na kontě mají svěřenci trenéra Jiřího Juříka padesát tři bodů, shodně jako jedenácté Litoměřice. Tři body schází rysům na deváté, respektive osmé místo, kde jsou Havířov se Vsetínem. Na domácím ledě získali Frýdečtí třicet bodů z devatenácti utkání. Se skóre 97:107 má Frýdek-Místek pátý nejhorší útok a šestou nejhorší defenzívu. S energetiky se farma extraligového Třince potká v základní části naposledy. Hned v prvním kole této sezony zvítězili Karlovarští v KV Areně 2:1 po prodloužení. O další body připravil Frýdek jednoho z největších favoritů soutěže znovu, ve čtrnáctém kole se dokonce Juříkova družina mohla radovat z cenných dvou bodů za skalp Energie v prodloužení. Domácí led letos hrál v souboji těchto soupeřů velkou roli, na západě Čech uspěli ve 27. kole domácí, rysi utrpěli porážku 1:4. Do čtvrtého souboje půjde Frýdek se snahou zastavit sérii dvou porážek v řadě, když nejprve podlehl Třebíči 0:2 a v dalším kole nestačil na ústecký Slovan a prohrál 1:3.

Sestřih z posledního souboje s Frýdkem.

Koho sledovat

Antonín Pechanec

Antonín Pechanec táhne ofenzívu Frýdku a s náskokem dvanácti bodů na druhého Davida Klimšu (11+4) a třetího, ex-karlovarského Milana Mikulíka (5+10). Pechanec odehrál v letošním ročníku čtyřiatřicet zápasů, během nichž se mu podařilo zaznamenat dvacet dva asistencí a navrch pětkrát rozvlnit síť soupeře. Všichni maskovaní muži ve frýdeckém brankovišti mají úspěšnost zákroků nad 91 %. Nejvíce duelů odchytal Jan Strmeň, jenž má po dvaceti zápasech 91,8% úspěšnost zákroků. Strmeň si letos dokonce vyzkoušel i nejvyšší soutěž, v dresu partnerského Třince odchytal pět duelů. Do sedmnácti kol zasáhl i Lukáš Daneček. Devětadvacetiletý brankář má úspěšnost 91,5 %. Kdo se postaví karlovarským střelcům?

Poznatky asistenta trenéra

„Musíme se nejdříve popasovat dlouhou a náročnou cestu po D1. Zvolili jsme možnost jet o den dříve, tudíž doufám, že nám toto rozhodnutí pomůže ušetřit nějaké síly na těžké utkání,“ říká Tomáš Mariška. „To, že souboj s Frýdkem bude náročný, je zcela patrné z předešlých klání a výsledků, vždyť minule jsme tam nevstřelili ani gól a prohráli v prodloužení,“ uvědomuje si asistent trenéra. „Čeká nás houževnatý a defenzivní soupeř, který je výborný a obětavý v obraně. Bude záležet, jak budeme produktivní a jak se s houževnatou defenzívou popereme,“ ví Mariška. „Věřím, že ušetříme nějaké síly a že se do útoku posadíme, byť se nám nedařilo v poslední době dávat moc branek.“ Plánují trenéři nějaké změny v sestavě? „Poprvé by se měl představit Petr Šenkeřík, jinak by měla být sestava velmi podobná předešlému utkání,“ informuje asistent Martina Pešouta.

Statistické okénko

HC Frýdek-Místek
Úspěšnost přesilovek 18,85 % (2. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 81,8 % (8. místo v lize)
Tresty 659 TM (2. místo v lize)
Zblokované střely 390 (6. místo v lize)
Střely na branku 28,1 za zápas (9. místo v lize)
Úspěšnost střelby 8,6 % (10. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 45,9 % (13. místo v lize)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 16,99 % (9. místo v lize)
Úspěšnost oslabení 91,18 % (2. místo v lize)
Tresty 420 TM (13. místo v lize)
Zblokované střely 259 (14. místo v lize)
Střely na branku 33,16 za zápas (2. místo v lize)
Úspěšnost střelby 9,90 % (4. místo v lize)
Úspěšnost vhazování 54,25 % (2. místo v lize)

Související články