HC Energie Karlovy Vary

Náročný boj s Třebíči zvládla Energie úspěšně


Horácká Slavia Třebíč - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Ve 42. kole WSM ligy cestovala Energie do vzdálené Třebíče, aktuálně hájící sedmou příčku. Souboj dvou celků, které by na sebe dosti pravděpodobně mohly narazit v prvním kole play-off, byl od počátku vyrovnaný. Energetici si sice drželi mírnou převahu, jejich nerozhodná koncovka však dlouho nevedla ke gólu. Skóre se poprvé měnilo až koncem druhé periody po přesilovkové trefě Jakuba Fleka. Horáckou Slavii inkasovaná branka vyburcovala k vyšší aktivitě, ta se však s úspěchem nesetkala a naopak umožnila Karlovarským šance z brejků. Druhou branku Západočeši přidali v samém závěru do prázdné branky a vítězí tak 2:0. Třebíč padla doma po dvanácti vítězných zápasech v řadě.
WSM Liga, 42. kolo, st 24.1.2018
Třebíč
Karlovy Vary
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 38. Flek (Krejčí, Sičák), 60. Skuhravý (Kovačevič, Gorčík). Rozhodčí: Čech, Skopal – Reich, Polák. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1643. Střely na branku: 18:40. Průběh utkání: 0:2.
Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – D. Mikyska, Nedbal, L. Vágner, Kaláb, Čejka, Hort, Spurný – R. Erat, Dolníček, P. Kratochvíl – Vodný, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Malec, Kusko, Paták – Gajarský, Süss, Kristl
Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič, A. Rulík – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Šik

Komentář k utkání

Do zápasu dvaačtyřicátého kola vstoupili aktivněji hráči Karlových Varů. Ti přehrávali Horáky po všech směrech, ale vyloženou šanci si dlouho vypracovat nemohli. První vážnější šanci si Energie vypracovala v sedmé minutě, kdy byla třebíčská svatyně poloodkrytá, ale Stloukal s Kverkou nedokázali propašovat touš za zády domácího brankáře. Ihned po této šanci si hosté vybojovali výhodu přesilové hry, v ní ale udeřit také nedokázali. Další vážnější šance hostů byla k vidění až v osmnácté minutě, kdy po křídle ujel Flek, ale z poměrně dobré pozice minul klec Dostála. Po první třetině se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Hosté vyslali na třebíčskou branku 13 střel, domácí zaznamenali pouze jeden pokus.

První střelu ve druhé třetině si připsal Balán po nahrávce Rachůnka, ale minul domácí bránu. První Třebíčskou šanci v této třetině měl Kaláb, ale z dobré pozice z pravého kruhu nevyzrál na Novotného. Karlovy Vary poté hrály přesilovou hru, ve které měly velkou šanci, ale Balánův pokus do prázdné brány zblokoval Kusko. Minutu potom hosté opět zahrozili, jednalo se o podobnou situaci, ale ta dopadla stejně jako předtím. Do brejku se poté hnal Wasserbauer, ale jeho bekhendovou kličku Novotný vychytal. Karlovy Vary se ale přeci jen dočkaly a šly do vedení. V přesilové hře nahodil puk na bránu Krejčí, puk tečoval ještě Jakub Flek a poslal svůj tým do vedení. Třebíčští měli na konci třetiny ještě příležitost přesilovky, ale šanci si nevypracovali.

Začátek třetí periody patřil hostům, ale ani Balán a Šenkeřík se neprosadili. První jmenovaný byl poté vyloučen, v dobré pozici se ocitl opět Wasserbauer, jenž byl sám před Novotným, ale klička do forhendu mu nevyšla. Nedbal s Kratochvílem neuspěli proti Novotnému. V 52. minutě vybojoval dobře puk Paták, nahrál před kruhy mladému Garajskému, ale ten trefil pouze lapačku brankáře hostů. V 56. minutě ujel všem Flek, ale Dostál jeho bekhendovou kličku nádherně vychytal a držel naděje domácích. Třebíčští to minutu před koncem zkusili bez brankáře, ale vyrovnat se jim již nepovedlo, naopak ve středním pásmu se puku zmocnil Václav Skuhravý a trefil prázdnou bránu.

Ohlasy trenérů

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Nás prakticky celý zápas držel brankář Lukáš Dostál v tom, že jsme mohli hrát alespoň o remízu. Bohužel těch pár šancí, které jsme si vytvořili ke gólu nevedlo a bez gólu se vyhrát nedá. Soupeř byl dnes lepší, hrál líp a měl i víc šancí. Dnes nám nevyšly ani přesilovky, všechno nám hrozně dlouho trvalo, proto dnes odcházíme bez gólu i bez bodů.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že nás tady čeká těžké utkání, věděli jsme i o dlouhé domácí sérii Třebíče bez porážky. Třebíč hrála velmi dobře z obrany a čekala na naše chyby. Jsem rád, že my jsme dnes odehráli velmi zodpovědné a pozorné utkání do obrany. O něco horší to bylo do útoku. Tam jsme naráželi na výbornou obranu domácích a na skvělého gólmana. Asi jsme měli před brankou domácích vytvořit větší provoz, víc tam chodit. Pak by se dalo i se šancemi naložit trošku lépe. Bylo to dnes o prvním gólu, který se podařilo dát nám. Závěr zápasu jsme takticky zvládli dobře a domácí jsme už do větších šancí nepustili. A když už ano, tak nás podržel brankář Novotný. Jsme spokojeni se ziskem tří bodů.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 25.1.2018

Novotný: Zdravá konkurence v týmu je super