HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtá výhra v řadě, Kladno padlo 4:0

SDO: HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Páteční domácí zápas proti Kladnu v KV Areně zvládl lépe starší dorost Energie. Ten si připsal tři body a čtvrtou výhru v řadě zásluhou Adama Horáka, který poprvé v sezoně vychytal nulu, a také díky dvoubodovému Danielu Černém (1+1).
Extraliga staršího dorostu, II. 16, pá 26.1.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
4:0
1:0, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Holub (Cankov, Černý), 24. Jiskra (Šťastný), 29. Karbulka (Záruba, Fečo), 40. Černý (Záruba). Rozhodčí: Němec – Gerát, Hřebík. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 39:23.
Karlovy Vary: Horák – Novák, Tureček, Stejskal, Cankov, Kořán, Kosina, Záruba – Jiskra, Křemen, Šťastný, Černý, Holub, Maydl, Ptáček, Novotný, Hudečka, Karbulka, Fečo
Kladno: Jiroušek – Funk, Volráb, Flachs, Šmatlák – Tržil, Zíka, Bláha O., Filip, Bláha M., Bernat, Urban, Routa, Kulma, Čermák, Hašek, Rendla

Komentář k utkání

První třetina utkání byla trochu pomalejší a padl v ní pouze jeden gól. Obě mužstva hrála ze začátku velmi opatrně, co se útočných akcí týče. Ovšem souboje o kotouč a strkanice před brankami byly opravdu tvrdé a Karlovy Vary i Kladno hrály na tělo. První možnost ke skórování měli domácí již necelé tři minuty po úvodním vhazování, i přes početní výhodu a vcelku zdařilé držení útočného pásma se Energii tuto přesilovku využít nepodařilo, a tak se dále hrálo za nerozhodného stavu. Hra byla čím dál tím drsnější a oba týmy se přetlačovaly o každý centimetr hrací plochy. V 11. minutě mělo obrovskou šanci Kladno, v útočném pásmu se dostalo do přečíslení a už to vypadalo s Horákem bledě. Domácímu gólmanovi se ale podařil parádní zákrok a velký tlak soupeře tím uťal. V 15. minutě se KV Arena dočkala prvního gólu zápasu. Stejná situace jako byla před Horákem, avšak na druhé straně, nakonec trápení hostujícího brankáře ukončil střelou do odkryté části brány David Holub. Zbytek třetiny se odehrával ve stylu nevydařených útoků, kde útočící mužstvo o puk přišlo a hra mířila na druhou stranu ledové plochy. Po první části hry tedy vedla Energie 1:0.

V druhé třetině jednoznačně kralovala Energie. Za dvacet minut hrací doby se podařilo karlovarským dorostencům zvýšit svoje vedení o 3 branky. První přišla nedlouho po úvodním vhazování, ve 24. minutě se trefil Vít Jiskra. Přes několik clonících hráčů se mu trefit mezeru mezi Jirouškovými betony. Martin Bláha měl šanci na kontaktní gól ve 27. minutě, kdy ujížděl sám na Horáka, bohužel pro něj mu při kličce ujel puk z hole. Ve 29. minutě přišel další gól domácích, tentokrát se o něj postaral Jan Karbulka. Ten dostal přesnou přihrávku od Záruby a už mu nedělalo problém trefit prázdné místo za Jirouškem. Kladno poté chybovalo, když si nechalo vyloučit dva hráče za sebou, dalo tak domácím možnost zahrát si přesilovku 5 na 4 skoro čtyři minuty. Zelenobílí se nenechali dlouho přemlouvat a nedisciplinovanost soupeře ve 40. minutě potrestali již čtvrtým a posledním gólem. Daniel Černý spolu s dalšími spoluhráči objeli rytířskou obranu a Černý z blízkosti prostřelil Jirouška. Do šatny tedy domácí odcházeli s čtyřbrankovým vedením.

V poslední periodě byl znovu dominantnější domácí celek a i když z této třetiny již nedokázal gólově těžit, tak si dokázal udržet vedení 4:0. Energetici dali Rytířům další možnost na skórování v podobě faulu. Kladno se ale těžko udrželo v útočném pásmu, a tak se přesilovka odehrávala spíše v jejich obranném pásmu. Poté přišel jediný vyšší trest tohoto utkání a to 2+10 pro Matěje Čermáka za zásah do oblasti hlavy a krku. Kladno pak mělo ještě jednu přesilovou hru, tu ale také nedokázalo využít. Ke konci zápasu měla početní výhodu Energie a hrála ji až do poslední minuty. Skóre se už nakonec neměnilo a domácí vyhráli 4:0.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Naši hráči toto utkání zase poctivě odpracovali. Dokázali jsme ho rozhodnout z předbrankového prostoru soupeře. Myslím si, že jsme si to jako mužstvo za náš předvedený výkon zasloužili. Chtěl bych pogratulovat Adamu Horákovi, který nás podržel a v zápase vychytal svou premiérovou nulu. A také Jan Karbulka dal svou premiérovou branku. Jsou to určitě okamžiky, které je povzbudí a motivují do další práce.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Čtyři nula, víceméně jednoznačné. Z naší strany to byl velice nepovedený zápas a Karlovy Vary si to dnes zasloužily. Domácí bojovali, blokovali střely. Většinu gólů dali z dorážek, šli si do toho prostoru před bránou a zaslouženě vyhráli.