HC Energie Karlovy Vary

Junioři narazili opět v závěrečném dějství, padli proti Jihlavě

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
Karlovarská Vlčí smečka v rámci 35. kola DHL Extraligy juniorů na svém ledě hostila jihlavskou Duklu. Od začátku tohoto střetu vypadal jeho průběh pro energetiky velmi slibně, avšak hostujícímu týmu se dařilo do závěrečného dějství s domácími držet krok. Rozhodla tak napínavá poslední dvacetiminutovka, kdy po divoké přestřelce Energie přišla o celé tři body.
DHL extraliga juniorů, 35. kolo, pá 26.1.2018, KV Aréna
Karlovy Vary
Jihlava
3:4
1:0, 1:1, 1:3
Branky a nahrávky: 3. Horký (Bernáth), 33. Bečka (Kala), 46. Pastyřík (Vodička) – 24. Najman (Vala), 44. Heinrich (Čermák), 47. Vala (Čermák, Krtek), 51. Čermák (Vala, Heinrich). Rozhodčí: Zubzanda - Malý, Schopf. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3.3, 3:4.
Karlovy Vary: Kašpar – Přibyl, Pajk, Vápeník, Bernáth, Kala, Klejna, Vodička – Horký, Tlačil, Salnikov, Pastyřík, Bečka, Halberštát, Janata, Hotěk, Habr, Prošek
Jihlava: Šťastný – Rašín, Krtek – Kadleček, Jindra, Adam, Vala, Heinrich, Mejzlík, Hrbatý, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Najman, Čermák, Norris

Komentář k utkání

Do utkání naskočili domácí energetici velmi zhurta a ihned po úvodním buly obsadili útočné pásmo. Jejich aktivitu na kotouči potvrdila první branka tohoto střetu, o kterou se ve třetí minutě během přesilové hry postaral přesnou střelou od modré do pravého růžku Michal Horký. V následujících minutách dorovnali hosté z Jihlavy s karlovarským mužstvem krok a začali více napadat. Situaci jim však znepříjemnilo další vyloučení v osmé minutě. Toho se ale energetikům využít nepodařilo, a pokračovali dále s jednobrankovým náskokem. Velmi podobná situace se opakovala v desáté minutě. Za zmínku z této třetiny ještě stojí únik Wallera přes půl ledové plochy, který se protáhl karlovarskou obranou a z bezprostřední vzdálenosti zaměstnal gólmana Kašpara. V závěrečných minutách k vidění mnoho šancí nebylo a hrálo se převážně z pásma do pásma.

Druhá perioda se nesla v duchu té předchozí. Hra byla vyrovnaná, avšak v jejích prvních minutách byli na kotouči více vidět hráči jihlavské Dukly. Ve 24. minutě se po nátlaku podařilo hostům vyrovnat. O vyrovnání se zasloužil po asistenci Valy Adam Najman. Gól oba týmy nabudil a hrál se rychlý hokej. Mnoha vyložených šancí se ani na jedné straně diváci nedočkali. Ve 33. minutě se do toho Karlovarští opřeli, konkrétně Jan Bečka se opřel do kotouče a propálil vše, co mu stálo v cestě. Stav utkání byl stále příznivý pro domácí i do konce druhé dvacetiminutovky.

Během závěrečného dějství se rozhodně bylo na co dívat. Divokou přestřelku započal ve 44. minutě Aleš Heinrich. Netrvalo dlouho a následovala reakce domácích v podobě dalšího gólu navrch. Ve 46. minutě vymetl pravý růžek z levého kruhu Marek Pastyřík. O dvě minuty později se podařilo při skrumáži před Kašparem hostům vyrovnat na 3:3. Pro domácí nepříjemnou hru v šesti využil Tomáš Vala, jenž poslal kotouč prudkou střelou z kruhu do Kašparem odkryté branky. Jihlavští začali na Vlčí smečku vyvíjet silný tlak, z čehož vytěžili vítěznou branku. Vstřelil ji z mezikruží David Čermák. V minutách následujících se vylučovalo na straně Jihlavy, ale ani to Energii nepomohlo výsledek zvrátit. Po úmorné poslední třetině tak hosté udřeli celé tři body.