HC Energie Karlovy Vary

Startuje osmifinále st. dorostu, Energie narazí na Duklu

Zatímco play-off karlovarského A-týmu je v plném proudu, starším dorostencům začíná až o tomto víkendu. Mladí energetici narazí v osmifinále na jihlavskou Duklu. Svěřenci Václava Eismanna chtějí vrátit Dukle vyřazení v loňském čtvrtfinále. Série začne v sobotu v 17:00 na ledě KV Areny, v neděli se pak hraje od 15:00. Pokud si tedy nenajdete cestu do Edenu na semifinále WSM ligy, přijďte podpořit mladé energetiky, vstup je pochopitelně bezplatný.

Online přenosy

Karlovarští postoupili do play-off ze sedmého místa z nadstavbové části o umístění ve vyřazovací části. Za šestadvacet zápasů nasbírali čtyřicet jedna bodů. Soupeřem energetiků bude Jihlava, která se skončila desátá s třiatřiceti body. Oba týmy se dobře znají, vždyť v předcházející sezoně se setkaly ve čtvrtfinále. Dukla tehdy zvítězila v semifinále 2:1 na zápasy, když v rozhodujícím třetím klání ubojovala fotbalový výsledek 1:0.

Hrací systém

Osmifinálová série hraná na tři vítězná utkání začne v sobotu v 17:00 na ledě KV Areny. Druhý duel bude následovat hned den poté, tentokráte však od 15:00. Série se následně přesune do Jihlavy, kde se bude hrát v úterý a případně i ve středu. Pakliže se ani tak nerozhodne, v pátek 23. března se bude hrát v KV Areně rozhodující páté střetnutí.

Trenér Eismann před play-off: Přál bych si odvážný výkon

Pane trenére, jak jste spokojeni s výkonem a s umístěním po druhé části sezony?
Přestože jsme měli v nadstavbové části krizi, kdy jsme prohráli větší počet utkání po sobě, bylo pozitivní, že mužstvo pořád tvrdě pracovalo. Dokázali jsme tu černou sérii obrátit na šňůru vítěznou. Naši hráči nadstavbu odpracovali velmi dobře, naší hře nechyběla obětavost týmovost a snaha dodržovat koncept. Za to je potřeba kluky pochválit.

Na přelomu roku jste zaznamenali sérii sedmi porážek, co se tam dělo?
Prohrávali jsme zápasy víceméně o branku, nebo to byly velmi těsné výsledky. Nedařilo se nám hlavně co se týče produktivity. Mírně jsme pozměnili hru v útočném pásmu a došli jsme si trochu špinavými góly pro větší sebevědomí. A pak se to zlomilo v náš prospěch.

V osmifinále vás čeká Jihlava, co od soupeře čekáte?
Musím říct, že k soupeři máme pokorný respekt. Je to mimořádně zarputilé mužstvo, které ze sebe v play-off dokáže vydat to nejlepší. Realizační tým mužstvo velmi dobře vede a čeká nás mimořádně obětavý a bojovný protivník.

Ve vzájemných soubojích letos Dukla i Energie zvítězila vždy doma, bude i teď domácí prostředí hrát důležitou roli?
Já doufám, že ano. Nechci říkat, že play-off je jiná soutěž, ale hlavně to budou utkání hraná v jiných sestavách. Dukla měla některé hráče, které měnila s juniorkou, my také. Kdo z juniorů získá týmovou kompaktnost a soudržnost, ten bude mít náskok.

V čem vidíte sílu svého týmu?
Věřím, že předvedeme obětavý výkon. Že hráči dají stranou svá ega a uvidí jen mužstvo. To se nám v sezoně několikrát podařilo. Přál bych si, abychom předvedli odvážný výkon a abychom se prosazovali v předbrankovém prostoru a byli produktivní.

Koho považujete za největší oporu v týmu, na koho se budete spléhat?
Právě na ten tým. Nechci zde jmenovat jednotlivce, i když samozřejmě máme hráče, kteří by měli nést nejvíce zodpovědnosti. Pokud bychom ale hráli jako jednotlivci, tak by naše účinkování v play-off nemělo dlouhého trvání. Nám je jedno, jaké budeme mít hráče. Jde o to, jaký máme tým.

Související články