HC Energie Karlovy Vary

Z Edenu s pohárem a jistou účastí v baráži!

HC Slavia Praha - HC Energie 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:4.
Hokejisté Energie v nejkratším možném termínu prošli play-off WSM ligy a zajistili si účast v baráži o extraligu! Čtvrté semifinále na Slavii přineslo vyrovnaný hokej, Západočeši úspěli díky skvělému výkonu brankáře Novotného a lepšímu proměňování šancí. Díky výhře v semifinále a základní části se energetici také stali mistry WSM ligy!
WSM Liga, SF4, ne 18.3.2018
Slavia
Karlovy Vary
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 25. Stloukal (Skuhravý), 40. T. Rachůnek (Balán, Podlipnik), 60. Flek (Skuhravý). Rozhodčí: Doležal, Petružálek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1985. Střely na branku: 34:26 . Průběh utkání: 0:3.
Slavia: Frodl – Barák, Pohl, J. Drtina (A), J. Novák (C), Kasík, J. Holý, Ryzák – Račuk, Šagát, M. Kadlec – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek, Šmerha – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček.
Karlovy Vary: F. Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý (C), Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec

Komentář k utkání

Přestože slávisté vtrhli na led s velkým odhodláním, byli to naopak hráči soupeře, kteří v úvodu diktovali tempo hry. Karlovarské snahy vyvrcholily v 6. minutě, kdy rozhodčí poslali poslali na trestnou Drtinu a Energie získala výhodu přesilovky. Sešívaní se však skvěle ubránili a nedovolili hostům, aby nabízenou výhodu využili.

Ve 14. minutě získala podobnou možnost i Slavia, na rozdíl od svého soka však ještě mohla inkasovat. Flek zkusil překvapit Frodla bekhendovou střelou zprava, jeho pokus ale červenobílou svatyni minul.

Obrázek hry se následně začal obracet. Šafránek se po chybě karlovarské obrany ocitl zcela sám mezi kruhy, Novotný ale jeho dělovku skvěle lapil. Následně pálil z podobné pozice Z. Doležal, ani on proti maskovanému muži neuspěl. Kasíkův pokus od modré zblokoval jeden z bránících beků.

Poprvé v sérii se tak po úvodní třetině odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Vyrovnané skóre ale nevydrželo v Edenu dlouho. V čase 24:51 se Karlovarští dostali do rychlého protiútoku, Skuhravý našel přesným pasem Petra Stloukala. Ten před odkrytou klecí nezaváhal a doklepl puk do sítě.

Následně hosté vystrčili drápky znovu. Flek se u pravé tyčky dostal k dorážce, ležícího Frodla však přehodit nedokázal. Poté vyrazili na zteč Kohout a Flek, druhý jmenovaný finální přihrávku mezi kruhy promáchl.

Dobrou pozici promarnil také Kohout, jenž pobídku od Tuominena tečoval mimo. Sedmnáct vteřin před sirénou uzmul kotouč v rohu Tomáš Rachůnek, zbavil se dvou obránců a nabruslil k sešívané kleci. V rychlosti si položil Frodla a sóloakci zakončil ranou k pravé tyči.

Zkraje třetí periody měl na holi snížení Kadlec, jeho střela z ostrého úhlu ale rozvlnila pouze boční síť. V 51. minutě se dostal do velké šance Krejčík, z levého kruhu však minul vzdálenější tyč.

Slavia se v samotném závěru snažila, co to šlo. Jako dárek navíc dostala výhodou dvou přesilovek za sebou. Hektická koncovka tak nabídla spoustu zajímavých možností, jak zápas ještě zdramatizovat. Kadlec se výborně natlačil do brankoviště, puk za Novotného záda ale procpat nedokázal.

Hostující celek navíc ještě jednou udeřil. Výhru a postup do baráže zpečetil brankou do prázdné klece Jakub Flek.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 19.3.2018

Gríger: Podpora fanoušků nás nakopla