HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: Hodíme to za hlavu a jedeme dál

Ani tvrdá dřina po celou sezonu energetikům v prvním barážovém zápase nepomohla. Domácí karlovarské hokejisty předčili hlavně v silové stránce a než si energetici zvykli, už dotahovali manko. Byl to ale první zápas, jak říká Jaromír Kverka, tento výsledek se musí hodit za hlavu a musí se soustředit na dalších jedenáct utkání.

Jardo, první zápas a hned jste hodně rychle inkasovali. Takhle jste si to asi nepředstavovali, že?
Přesně takhle jsme nechtěli do zápasu vstoupit, abychom udělali faul, protože víme, že mají dobré přesilovky. Za prvních pět minut jsme udělali dva fauly, oni z toho dali gól a to si myslím, že hodně napovědělo.

První třetina šla jednoznačně za domácími, jak po stránce gólů, tak i osobních soubojů, především pak ty silové…
Určitě. Mají silové nejen obránce ale celý tým a tu první třetinu nás docela umlátili. Pak si ale myslím, že jsme si na to zvykli a časem to bylo lepší.

V přechodu do útoku jste byli zvyklí hlavně na rychlé akce, soupeř ale výborně bránil modrou čáru, a tak to nešlo tak hladce…
Je to tak, výborně bránili, jak jsem říkal tak i hráli silově, byli na nás hodně dobře připravení. Musíme proti nim příště vymyslet něco jiného a hrát trochu jiný hokej.

Začátek druhé třetiny a nastoupila úplně jiná Energie, změnili jste hodně taktiku?
To ani nemyslím, ale spíš z nás hodně spadla ta úvodní nervozita. Zvykli jsme si za těch dvacet minut na tu trochu vyšší úroveň. Také jsme předtím devět dní nehráli, to vše dohromady na to mohlo mít vliv. Myslím ale, že jsme se s tím pak srovnali, bohužel zápas dopadl takhle.

Dvě branky padly po velikých chybách v obraně. Z čeho pramenily, byl soupeř o tolik rychlejší?
To se prostě stane, takhle se to sejde. Druhý gól jsme si tam snad kopli sami, to je prostě náhoda. Pak Martin Rohan sice udělal chybu, ale nebylo to úplně jeho, nikdo mu nepomohl a on už neměl kam s pukem. Prostě jsme měli v tomhle smůlu.

Naposledy jste prohráli 14.2., to je tedy víc než měsíc. Mrzí ta prohra po tak dlouhé době o to víc?
Mě osobně to mrzí dost, protože si myslím, že nás opravdu zaskočili tím fyzickým hokejem a trošku nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. Pořád je ale před námi jedenáct zápasů a to je hrozně moc. Tohle hodíme za hlavu a musíme se připravit na další, jedeme dál.

Související články