HC Energie Karlovy Vary

Baráž pokračuje, doma vyzve Energie Duklu

Energetici pokračují svou cestu zpět mezi elitu. Svěřenci Martina Pešouta budou chtít okamžitě zapomenout na úvodní zaváhání v Litvínově a na domácím ledě zabojovat o body s Jihlavou. Celek, který právě Energii vystřídal v nejvyšší soutěži, začal výborně. Nyní však přijíždí do karlovarské pevnosti, která se nedobývá snadno. Pomozte vytvořit nezapomenutelnou atmosféru a dorazte o Velkém pátku od 17:30 do KV Areny, těšíme se na vás!
Vše potřebné: Online přenos | Video přenos | Vstupenky | Stories

O soupeři

Jihlavská sestava z předešlého utkání

Kořenář – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa, Půža – Diviš, Skořepa, Straka – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Hamill, Rabbit – Seman, Hubáček, Čermák

Dukla není pro karlovarské hokejisty velkou neznámou. Právě Jihlava totiž minulý rok v baráži postoupila z druhé nejvyšší soutěže, kde ji vystřídali energetici. Bilance vzájemných zápasů z baráže z minulé sezony je vyrovnaná. Dvakrát se radovali Západočeši, z čehož jednou po prodloužení, a dvakrát Jihlavští, přičemž jedno vítězství slavili po nájezdech. Do letošních bojů o extraligu vstoupili svěřenci Petra Vlka správnou bruslí. V úvodním utkání přivítali na domácím ledě kladenské Rytíře, které hattrickem sestřelil Petr Straka, když v každé třetině jednou udeřil. Na výhře se taktéž podílel gólman Josef Kořenář, jenž sice neměl tolik práce, ovšem přesto dokázal zpacifikovat všech sedmnáct kladenských pokusů. Skóre 4:0 pečetil v 56. minutě Adam Zeman. Narazí Jihlava na horkém karlovarském ledě?

Koho sledovat

Josef Kořenář, foto: hcdukla.cz

Jihlavští mají pravděpodobně nejnadějnější brankářskou dvojici v extralize. Josef Kořenář a Jakub Škarek jsou talentovaní mladíci, kteří mimo jiné reprezentovali Českou republiku na juniorském šampionátu v Buffalu. Téměř o dva roky starší Kořenář už má v kapse smlouvu se San Jose Sharks z NHL, Škarka teprve čeká draft. Lépe zná soupeře z lázeňského města první jmenovaný. Kořenář si letos proti Energii již zahrál, když hostoval v prvoligových Benátkách nad Jizerou. Dukla má k dispozici ještě norského gólmana Larse Voldena, jenž v základní části odchytal jednadvacet klání s 90,43% úspěšností zákroků. Po úvodním utkání baráže není o nejlepším střelci a nejproduktivnějším hráči pochyb. Petru Strakovi se zápas vskutku vydařil, třemi góly naprosto zničil Rytíře. Pětadvacetiletý forvard přišel do Vysočiny během sezony z Plzně výměnou za Tomáše Kubalíka.

Poznatky asistenta trenéra

„Po tom ne příliš povedeném utkání v Litvínově budeme chtít před domácími fanoušky podat lepší výkon a urvat nějaké první body,“ nastínil plán na zápas s Jihlavou Tomáš Mariška. Co čeká jeho svěřence? „Víme, že nás čeká další extraligový soupeř, který je velmi dobře organizovaný, který velmi dobře bruslí a na to se budeme muset připravit,“ velí. „Myslím, že se bude hrát ve vysokém tempu, nahoru, dolů, což by nám mělo vyhovovat.“ Jaká cesta vede k vítězství? „Musíme se vyvarovat individuálních chyb a dobře vstoupit do utkání a hodně se tlačit do předbrankového prostoru, to bude podle mě klíčová věc. Kdo bude silnější v předbrankových prostorech ať už na jedné, či druhé straně, bude úspěšnější a bude brát body,“ myslí si asistent Martina Pešouta. „Já pevně věřím, že nás ve velkém počtu přijdou podpořit fanoušci, že nám vytvoří výbornou domácí atmosféru a poženou nás za prvními body v baráži,“ obrací se na karlovarské příznivce Mariška.

Statistické okénko

HC Dukla Jihlava
Úspěšnost přesilovek 12,5 % (14. místo v zč)
Úspěšnost oslabení 85,5 % (3. místo v zč)
Tresty 420 TM (14. místo v zč)
Zblokované střely 526 (7. místo v zč)
Střely na branku 26,9 za zápas (13. místo v zč)
Úspěšnost střelby 7,4 % (14. místo v zč)
Úspěšnost vhazování 50,5 % (6. místo v zč)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 17,87 % (6. místo v zč)
Úspěšnost oslabení 92,06 % (1. místo v zč)
Tresty 534 TM (13. místo v zč)
Zblokované střely 353 (14. místo v zč)
Střely na branku 33,59 za zápas (1. místo v zč)
Úspěšnost střelby 9,6 % (6. místo v zč)
Úspěšnost vhazování 54,37 % (2. místo v zč)

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 30.3.2018

Balán: Ani nevím, kdy naposledy jsem dal gól