HC Energie Karlovy Vary

Energie zkříží hokejky s kladenskými Rytíři

Karlovarští mají v kapse po duelu s Jihlavou první body v baráži. Tím ale rozhodně soutěž nekončí. Svěřence Martina Pešouta čeká ještě deset fyzicky i psychicky velmi náročných zápasů. Další dva odehrají energetici se stejným soupeřem. První střetnutí s Rytíři se sehraje v neděli od 16:00 na kladenském ČEZ stadionu. Naváže Energie na bojovný výkon z předešlého kola, nebo se bude Kladno radovat z prvních barážových bojů? Bezesporu neváhejte využít nedaleké destinace a následného volna v pondělí a podpořte Západočechy přímo na místě činu. Vstupenek je ještě dost!
Kde sledovat: Online přenos | Video přenos | Stories

O soupeři

Kladenská sestava z předešlého utkání

Cikánek – Štich, Matula, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar – Kružík, Kaut, Redlich – Tůma, Kubík, Kloz – Svedlund, Machač, Vildumetz – Pekr, Patyk, Zikmund. Trenéři: Hořava, Patera

Rytíři se s Karlovými Vary dobře znají. Zástupci WSM ligy se spolu potkali letos čtyřikrát a lepší bilanci ze vzájemných zápasů mají Západočeši. Kladenští prohráli tři utkání ze čtyř, jediné body si připsali ve 32. kole základní části, kdy proti karlovarskému výběru vybojovali dva body po nájezdech, které tehdy rozsekl Anton Kurjanov, jenž odehrál pět klání v play-off, ale do baráže zatím nenaskočil. Svěřenci Miloslava Hořavy přešli v semifinále WSM ligy přes favorizovaný Motor, ovšem do bojů o extraligu nevstoupili vůbec ideálně. V prvním kole se na ledě Dukly střelecky vůbec neprosadili, všech sedmnáct pokusů vykryl jihlavský Kořenář. V uplynulém kole pak na nízkou produktivitu navázali, když doma slavili jen jednu branku, po zápase však slavil Litvínov a to vítězství 2:1.

Koho sledovat

Lukáš Cikánek

V kladenské produktivitě týmové produktivitě nenajdeme nikoho, kdo by vyčníval. Bodejť by ano, vždyť Rytíři za dva zápasy skórovali pouze jednou, když se proti Litvínovu trefil mladý Adam Kubík. Lepší vstup do baráže si jistě představoval brankář Lukáš Cikánek. Třicetiletá stálice kladenského hokeje byla v play-off oporou Rytířů, po vyřazovací části měl Cikánek 92,28% úspěšnost zákroků. V bojích o extraligu zatím na taková čísla může jen pomýšlet, ve dvou startech inkasoval dohromady šest branek a s úspěšností zásahů 88,89 % mu patří čtvrté místo mezi gólmany. Ještě však zbývá deset zápasů, tyto statistiky tedy zatím nejsou rozhodující a všemu může být zanedlouho jinak.

Poznatky asistenta trenéra

Pro energetiky nejsou Rytíři žádnou neznámou. „S Kladnem jsme v této sezoně sehráli čtyři velmi dobrá a vyrovnaná střetnutí. Máme s nimi pozitivní bilanci, takže zhruba víme, co od soupeře očekávat,“ říká Tomáš Mariška. Energetici jedou na kladenský stadion s první výhrou v baráži. „Věřím, že nás to otočené utkání povzbudí do dalších zápasů, že budeme mít zdravé sebevědomí, kterého využijeme,“ přeje si asistent trenéra. Soupeře ovšem Karlovarští podcenit nechtějí. „Na druhou stranu budeme hrát venku. Kladno je doma mnohem nebezpečnější, než ve venkovních zápasech. My se na to budeme muset neskutečně dobře nachystat, být trpěliví a dobře vstoupit,“ ví Mariška. A co zlepšovat energetici mají, brusle je tlačí především v početních výhodách. „Ty nás trochu trápí. Nemyslím si, že je řešíme úplně špatně, spíš nám chybí to finále, více střelby a tlak do brány. Vypilovat je potřeba také vstupy do zápasů, který se ovšem oproti klání v Litvínově, i přes dvě chyby, zlepšil,“ uvědomuje si trenér.

Výjezd

Plán na Velikonoční neděli? Výjezd s fanoušky na Kladno! Využijte příznivý čas zápasu i následné volné pondělí a vyrazte Energii podpořit k důležité bitvě.

Statistické okénko

Rytíři Kladno
Úspěšnost přesilovek 11,1 % (2 místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 80 % (4. místo v baráži)
Tresty 12 TM (4. místo v baráži)
Zblokované střely 4 za zápas (4. místo v baráži)
Hity 2,5 za zápas (4. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 2,4 % (4. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 44,4 % (4. místo v baráži)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 0 % (4. místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 80 % (3. místo v baráži)
Tresty 20 TM (2. místo v baráži)
Zblokované střely 6 za zápas (3. místo v baráži)
Hity 6,5 za zápas (3. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 6,5 % (3. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 52,25 % (2. místo v baráži)

Související články