HC Energie Karlovy Vary

Vrdlovec: Musíme to tam dotlačit, v baráži nebudou padat hezké góly

Energetici po druhém souboji s Kladnem ztrácejí na litvínovskou Vervu už pouze bod. Velkou zásluhu na domácí výhře 3:1 měl Daniel Vrdlovec. Karlovarský forvard, jenž přišel v průběhu sezony z Ústí nad Labem, skóroval hned dvakrát, z čehož jednou v přesilové hře.

Dane, odvetu s Kladnem jste zvládli. Body to jsou velmi důležité...
To každopádně. Snažili jsme se na tento zápas soustředit, abychom to doma urvali, protože v baráži jsou domácí zápasy strašně důležité. Zaplať pánbůh, že nám to vyšlo, jsme rádi.

Navíc je to vaše první tříbodové vítězství. Ujíždějící vlak jste tedy chytli včas.
Jak říkáte. Jsme za to rádi, že to vyšlo. Prohrát doma, dejme tomu tato dvě utkání, by byl problém, už by nám to odskočilo. Jsme šťastní, že to takto dopadlo.

Avšak opět nebyl úplně ideální začátek, když jste inkasovali jako první. Čím to?
Těžko říct. Mně přišlo, že jsme nezačali úplně špatně, ale z ojedinělé akce jsme dostali gól. To se může stát, přece jen je to hokej. Jsme hlavně rádi, že jsme to nezabalili a nedostali dalšího, naopak jsme vyrovnali, když Kohy (Martin Kohout, pozn. redakce) skvěle ujel. Myslím, že pak to bylo docela v naší režii.

Ten první gól vás tedy nastartoval, když jste dokázali vyrovnat relativně brzy po kladenské brance?
Každopádně, navíc to bylo v oslabení, takže to nás samozřejmě nastartovalo. Celý tým se poté zvedl, začali jsme si víc věřit a ještě tam napadaly šťastné góly (úsměv).

Jaký byl rozdíl mezi tímto a nedělním střetnutím s Rytíři?
Rozdíl? Asi to, že jsme byli doma. Na Kladně jsme opět nechytili začátek, přestože se nám podařilo vyrovnat, nepadalo nám to tam. Dostali jsme docela laciné góly, takové nahození od modré na 2:1. Rozdíl tedy bude domácí prostředí, super fanoušci.

Zápas jste dirigoval dvěma trefami, povzbudí to hodně vaše sebevědomí?
Tak určitě povzbudí, ale byly to takové šťastné góly. Jsem za to samozřejmě rád, pro tým je super, že se vyhrálo a že jsem tomu mohl trochu pomoct, jsem jedině rád.

Vaším druhým zásahem jste zároveň využil první přesilovou hru v baráži. To musí být úleva...
Zrovna mě to trefilo nějak do nohy, takže to nebyla moc sehraná akce. Nahození do brány, šli jsme za tím, odrazilo se to...

Čili takto byste měli hrát všechny početní výhody?
Nevím, jestli úplně takto. Samozřejmě házet to na bránu, musíme se snažit to tam dotlačit, protože v té baráži jsme si již uvědomili a všimli, že nebudou padat nějaké krásné góly do prázdné. Prostě nahodit na bránu, dorvat to tam zuby, nehty.

Byl to ten průlomový moment v přesilových hrách?
Doufáme. Na přesilovkách pracujeme, lajny se prohazují, různě se to střídá. Bohužel to tam nepadá, ale tak to je. Jednou tam spadne šťastné nahození od modré a když to tam nepadá, říká se, že jsou přesilovky špatně. Já si nemyslím, že to je až tak špatně, bohužel nám to nelepí tak, jak bychom všichni chtěli.

Čeká vás Litvínov, co od soupeře očekáváte?
Bude to těžké, stejně jako každý zápas v baráži, budeme bojovat a uděláme pro to všechno.

Vy jste přišel v průběhu sezony z Ústí. Za prodloužení sezony jste asi rád, že?
Jasně, nechtělo se mi končit už v únoru, takže za prodloužení sezony jsem rád. Lepší, než dovolená (úsměv).

Související články