HC Energie Karlovy Vary

Daniel Krejčí: Rozhodně neskládáme zbraně

V derby s Litvínovem byl u všeho důležitého. U první branky Martina Kohouta asistoval, ve třetí třetině dal obránce Daniel Krejčí třetí gól, kterým poslal Energii do vedení 3:2. I přesto se Energii nepovedlo vyhrát a z těsného souboje si výhru odvezli hosté z Litvínova.

Dane, jak byste popsal utkání s Litvínovem a co říkáte na zisk jednoho bodu?
Před utkáním jsme si říkali, že chceme, na rozdíl od ostatních zápasů, jít do vedení, což se nám povedlo. Pak přišly dva góly za sebou, takže jsme zase museli dotahovat. Přišlo mi to jako zatím každý zápas v baráži. Myslím, že jsme měli o trošku navrch, škoda že nemáme více než jeden bod.

S Vervou jste už jednou hráli, lišily se nějak tyto dva zápasy?
Já si myslím, že hráli podobný hokej, nebyl v ničem moc rozdílný. Mají tam skvělé individuality, dneska skórovali hlavně obránci. Myslím si, že ty zápasy byly podobné.

U prvního gólu jste asistoval a druhý jste dal mohl byste tyto situace popsat?
U první branky to bylo z buly v našem obranném pásmu. Jeden z hráčů soupeře mi kotouč nastřelil do stehna a odrazilo se to na Martina Kohouta. Ten z toho dokázal dát gól a já ho ani neviděl, protože jsem jel na střídačku ledovat.

Zatím se vám moc nedařily vstupy do zápasů, tentokrát tomu tak nebylo. V čem byl předtím ten hlavní problém?
Na to nedokážu odpovědět. Je to těžké, myslím si, že se v každém zapase snažíme ty začátky chytit a dneska se nám to povedlo. Potom nám to ale uteklo, Litvínov dal slepené zbytečné dva góly, dali jsme si jeden vlastní, druhý se špatně odrazil.

Během minuty Litvínov zápas otočil, co se tam stalo?
Jak jsem říkal, jeden gól jsme si dali sami, u druhého gólu jsem byl já na ledě. Byla to střela od modré. Myslím, že se odrazila od konstrukce Mikúšovi do břicha, a ten to tam nějak zametl do brány. To byl můj hráč, měl jsem ho ubránit.

Sedla vám dnešní poměrně tvrdá hra?
Mně to nevadí, naopak mi to pomáhá tím, že se dostanu víc do hry. Já jsem pro, aby se hrál kontaktní hokej.

V přesilovkách jste měli velký počet nevyužitých šancí…
V přesilovkách se trápíme, bohužel. Myslím si, že dnes to nebylo vůbec špatné. Je škoda, že jsme tam nedali žádný gól.

Srazily vás hodně rychle inkasované dva góly?
Určitě je to nepříjemné, ale myslím si, že nás to nesrazilo. Naopak nás to nakoplo do třetí třetiny, ve které jsme dali dva góly. Škoda, že jsme to neudrželi, ale myslím si, že nás to rozhodně nepoložilo.

Co znělo v šatně před třetí třetinou?
Nahecovali jsme se a říkali jsme si, že není na co čekat. Chtěli jsme dát rychlý gól hned zezačátku třetiny a pak dát druhý. To se nám povedlo, ale mrzí nás, že jsme to neudrželi.

S jakými pokyny pojedete do Jihlavy?
Do Jihlavy si pojedeme pro body. Bodovat potřebujeme.

Na Litvínov ztrácíte v tabulce dva body, jaké jsou podle vás šance na postup?
Myslím si, že šance jsou. Tabulka je našlapaná, pořadí se mění po každém zápase. Rozhodně neskládáme zbraně, máme před sebou ještě sedm zápasů, což je hodně. Nejsme ještě ani za půlkou.

Děkuji za rozhovor!

Související články