HC Energie Karlovy Vary

Každý další zápas bude bitva, očekává Stloukal

Sedmé utkání baráže přineslo další derby mezi Energií a Litvínovem, oba týmy bojovaly ve vyrovnané tabulce o každý bod. Díky skvělé pětiminutovce, v níž se energetici trefili rovnou třikrát, si vítězství připsali právě Karlovarští a posunuli se do čela baráže. Jedním ze strůjců vysokého vítězství byl i rychlonohý forvard Petr Stloukal, autor druhé a nakonec i vítězně branky. „Snažím se pracovat od prvního do posledního střídání a dneska to tam padlo, jsem rád,“ pochvaloval si spokojeně krátce po děkovačce s početnou skupinou karlovarských fanoušků.
Buď u toho s námi! Vstupenky na baráž o extraligu kupuj ONLINE

Petře, dnes divoký a ve vašem podání skvělý zápas. Je takto produktivní zápas pro tým motivující?
Určitě, zvedne nám to sebevědomí. První třetinu jsme nehráli moc dobře, prohráli jsme ji 0:1 a řekli jsme si, že do druhé třetiny musíme nastoupit úplně jinak. To se povedlo, dali jsme čtyři góly a zápas se už vyvíjel v nás prospěch.

V první třetině jste měli herně navrch, ale jako první trochu šťastně skóroval Litvínov. Ukázalo vám to, že se hokej nehraje na styl?
Ano, extraliga je jinde, tady pustíte jednoho hráče a on dá ze dvou šancí gól. To není jako v první lize, kde má tým deset šancí a dá jeden gól. Je to určitě jiná úroveň a jsme rádi za tři body.

Ve druhé třetině jste ale předvedli fantastický obrat, kdy jste během prvních pěti minut dali tři góly. Co vám umožnilo takový obrat?
Samozřejmě trošku štěstí (úsměv), ujeli jsme, teč jsme dali hezkou... Tlačili jsme se do brány, hráli jsme přímočaře, nevymýšleli jsme žádné hlouposti a to vedlo k úspěchu.

Věřili jste, že byste dokázali Vervu takto psychicky zlomit a ofenzivně ji přehrát?
Věřili jsme si, věděli jsme, že to umíme, dokázali jsme to doma s Jihlavou. Samozřejmě to bere hodně sil, když prohráváte, zejména tady v extralize, ale 5:1, to asi nikdo nečekal. Litvínovu se moc nedařilo hrát přesilovky tak, jak je mají naučené už pár let. Musím ale poděkovat Tomáši Závorkovi, který dnes předvedl fantastický výkon.

Vy jste tomuto úspěchu také gólově přispěl a trefil jste se skoro po měsíci. Má pro vás tato trefa o to větší cenu?
Určitě to má větší cenu, naposledy jsem se trefil na Slavii, ale v baráži jsem nic nedal. Nevím, jestli na mě třeba padla deka, ale snažím se pracovat od prvního do posledního střídání a dneska to tam padlo, za což jsem rád.

V posledních utkáních jste dokázali překonat barážové prokletí v přesilovkách, změnili jste nějak svou hru v početních výhodách?
Konečně jsme v nich dali gól, to ano. Jarda Kverka s Danem Vrdlovcem to tam udělali perfektně, jeli jsme 3 na 2, já jsem už jen bruslil do brány a stáhnul si beka. Ale pořád to je málo gólů, přesilovky rozhodují zápas a dneska se to potvrdilo. Musíme na tom zapracovat do dalších zápasů.

Díky výhře vaší a Kladna jdete na první místo v baráži, jak to ovlivní další zápasy? Budete třeba hrát ve větší psychické pohodě?
Psychická pohoda bude určitě na naší straně, máme teď sebevědomí v rukách. Na druhou stranu nic není u konce, je to všechno vyrovnané a bude se hrát až do posledního zápasu. To potvrdila tabulka po polovině baráže, kdy to bylo na body 10, 9, 9, 8, takže očekávám, že to bude v každém zápase bitva.

Děkuji za rozhovor.

Související články

A team HC Energie | st 11.4.2018

Otakar Šik: Být v Áčku pro mě moc znamená