HC Energie Karlovy Vary

Energie v odvetě hostí Kladno. Zajistí si postup?

Baráž se řítí ke svému konci a v desátém kole bude stále o co hrát. Energetici přivítají na ledě KV Areny Kladno, se kterým se letos setkají naposledy. Navíc si parta kolem kapitána Václava Skuhravého může zajistit postup do nejvyšší soutěže, pakliže porazí Středočechy za tři body a druhý barážový zápas, mezi Litvínovem a Jihlavou skončí výhrou hostujícího týmu po 60 minutách. Lístků již mnoho nezbývá, proto neváhejte a kupujte, dokud jsou! Úterní střetnutí s Jágrovým Kladnem započne v 17:30.
Kde sledovat: Online přenos | Video přenos | Stories
Vstupenky: Ticketportal
Buď u toho s námi! Vstupenky na baráž o extraligu kupuj ONLINE

Rytíři chtějí body zpět

Kladenská sestava z předešlého utkání

Cikánek (sn. Kopřiva) – Zelingr, Štich, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr

Po nedělním náročném utkání není příliš času pro odpočinek. Kladno se s Karlovými Vary setká znovu, tentokráte naposledy a v KV Areně. Lepší bilanci ze vzájemných zápasů mají Západočeši, kteří vyhráli dvakrát. To poslední vítězství však nebylo vůbec jednoduché. Rytíř soupeře přehrávali a navíc vedli od 55. minuty zásluhou Tomáše Redlicha 1:0. Energetici se ovšem nevzdali, semkli a šestnáct vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal Ondřej Beránek. Po bezbrankovém prodloužení vybojovala Pešoutova družina druhý, velmi cenný bod. V samostatných nájezdech znovu zářil gólman Závorka, naopak Miroslav Kopřiva, jenž právě na nájezdy nahradil Lukáše Cikánka v kladenské kleci, inkasoval z hole Skuhravého a Balána. Karlovy Vary tak vedou barážovou minitabulku s šestnácti body. Středočeši mají na kontě třináct bodů, tedy shodně s Duklou, a jsou třetí. Poslední Litvínov posbíral bodů dvanáct a taktéž se s ním stále musí počítat.

Kladenští tahouni

Lukáš Cikánek

Kanadské bodování

1. Adam Kubík 6 b (4+2)
2. David Tůma 5 b (3+2)
3. Roman Přikryl 4 b (2+2)

Brankáři

Lukáš Cikánek - 93,70% úspěšnost zákroků
Miroslav Kopřiva - Nastoupil jen na jedny nájezdy (2/4)

Poznatky asistenta trenéra

„V rychlém sledu nás čeká další utkání s Kladnem. To předchozí bylo z mého pohledu velmi vyrovnané a nic jiného neočekáváme ani od posledního střetnutí,“ říká Tomáš Mariška. Šestatřicetiletý kouč si uvědomuje, jak náročné boje o extraligu jsou. „Celá baráž je neskutečně vyrovnaná a hraje se o každý bod,“ ví Mariška a pokračuje. „S tím my půjdeme i do následujícího zápasu. Budeme chtít do něj dobře vstoupit a držet se naší organizace, která nám zatím přinesla docela dost bodů,“ velí asistent trenéra. „Půjdeme si za tím, abychom uspěli před domácími fanoušky. Doufám, že nás zase přijdou ve velkém počtu podpořit,“ zve Tomáš Mariška na předposlední domácí představení v letošním ročníku.

Statistické okénko

Rytíři Kladno
Úspěšnost přesilovek 10,53 % (3. místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 90,91 % (2. místo v baráži)
Tresty 72 TM (2. místo v baráži)
Zblokované střely 10,33 za zápas (2. místo v baráži)
Hity 6,22 za zápas (4. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 5,7 % (4. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 48,24 % (3. místo v baráži)
HC Energie Karlovy Vary
Úspěšnost přesilovek 7,89 % (4. místo v baráži)
Úspěšnost oslabení 91,67 % (1. místo v baráži)
Tresty 62 TM (4. místo v baráži)
Zblokované střely 10,44 za zápas (1. místo v baráži)
Hity 7,44 za zápas (2. místo v baráži)
Úspěšnost střelby 10 % (1. místo v baráži)
Úspěšnost vhazování 52,5 % (2. místo v baráži)

Související články