HC Energie Karlovy Vary

Kapitán po postupu: Už můžu v klidu umřít

Srdcař, kapitán, energetik. Po loňském sestupu dovedl Václav Skuhravý karlovarské hokejisty tam, kam patří, mezi elitu. Krátce po postupu šetřil emocemi, obrovská úleva na něm přesto byla znát.

Václave, uhráli jste to, co jste uhrát potřebovali...
Přesně tak. Jasně jsme si řekli, že musíme ukopat ten bod. Zápas asi vypadal pro diváky nic moc, ale my jsme vlastně hráli dozadu a chtěli to uhrát. Povedlo se nám to a jsme za to hrozně rádi.

V prodloužení už jste měli v hlavách jen to, že jste opět extraligoví, že?
Přesně tak, i celý zimák aplaudoval. Pak tam bylo ještě nějaké podražení, ale to už jsem moc nevnímal. Do prodloužení jsem už ani nešel. Litvínov dobře sehrál přesilovku čtyři na tři, ale my už jsme předtím měli radost z toho bodu, už nás to tolik nebralo.

Baráž dopadla dobře, navíc před domácím publikem. Jak jste si to užívali?
Ještě z nás úplně nespadla taková ta úleva, pořád to v nás je. Je to divné hned takto po zápase, ale euforie tam je.

Pro vás to musí být po mistrovském titulu další velký úspěch v kariéře...
Řekl bych to asi takhle - už můžu v klidu umřít. (úsměv)

Jak náročné je vrátit se mezi elitu hned sezonu po sestupu?
Říkali jsme to už loni. Když se sestoupí, je první rok nejlehčí vrátit e zpět. Pak to bývá těžší a těžší, odcházejí mladí hráči a sponzoři... Když je tým pohromadě ještě z extraligy, je to nejjednodušší, prostě to nechat a doplnit to vhodně o pár hráčů. Jsem rád, že se nám to povedlo.

V čem tkvěla největší karlovarská síla?
Celou sezonu jsme se připravovali na náš cíl, jít do baráže a pokusit se o návrat. Už od začátku sezony jsme měli nějaký styl, abychom se naučili dobře útočit, být hbití, dávat více gólů. Od prosince jsme začali lépe bránit, soustředili jsme se na oslabení. Bohužel, v baráži nám nešly vůbec přesilovky, ale postoupili jsme, tak je to dobré.

V první polovině bojů o extraligu vám nevycházel vstup do utkání...
Vždy jsme špatně vstupovali do zápasů, hráli jsme ze začátku špatně. Poté se to otočilo, od té doby jsme začali bodovat, bylo to asi šest zápasů v řadě. Přestože jsme vyhráli čtyři zápasy v řadě, měli jsme stále jen tři body náskok. Když hrají čtyři týmy pořád spolu, nikomu neutečete, jak to jde v tabulce se čtrnácti mužstvy. Tady se to stále prolíná a míchá a je stále o co hrát

Jak to vypadá s vaší budoucností?
Vůbec nevím.
(trenér Martin Pešout se připojí: "Bude pokračovat!")
To říká trenér, já mám možná trochu jiný názor, ale uvidíme.

Související články