HC Energie Karlovy Vary

Podlipnik o reprezentaci: Do zápasů jsem dal vše

Hráči A-týmu sice slavili návrat do nejvyšší české hokejové soutěže, ovšem Sabahudin Kovačevič s Maticem Podlipnikem se místo oslav vydali bojovat na Mistrovství světa I. divize. Slovinci v posledním klíčovém zápase skupiny padli s Itálií 3:4 a návrat zpět mezi elitu se jim stejně jako s Energií nevydařil. Nic na tom nezměnily ani branky obou karlovarských obránců...

Matici, odehráli jste tři těžké zápasy během čtyř dní, i tak jste však s Italy chtěli vyhrát, nakonec se tak ale nestalo...
Začátek turnaje nám podle mého názoru vůbec nevyšel. Netuším, v čem mohla být chyba. Prohráli jsme dvě utkání ihned za sebou, potom to už bylo těžké. Museli jsme do každého dalšího zápasu jít na krev. Utkání jsou navíc krátce za sebou, je to náročné. Bohužel nám to nevyšlo.

V jednu chvíli dokonce hrozil také sestup, řešili jste to v kabině?
V kabině jsme se o tom trochu bavili. Všichni jsme měli v hlavách, co se může stát. Nebyli jsme kvůli tomu ale pod tlakem. Do poslední sekundy v utkání s Itálií jsme věřili v postup. Také s tímto cílem jsme do zápasu šli.

Jak byste po náročné sezoně turnaj zhodnotil?
Dal jsem do toho všechno, co jsem mohl. Samozřejmě únava je znát. Když jsem šel na led, tak jsem na to zapomněl. Říkal jsem si, že do toho půjdu naplno a udělám vše, co bude v mých silách. Po utkání jsem se sice cítil unavený, ale jakmile přišel další zápas, tak to jde z hlavy pryč a dával jsem do toho maximum.

Jak jste se adaptoval? Přece jen jste se zapojil do týmu, který se již připravoval...
To si myslím, že nebyl problém. Známe se už dlouho a v týmu není žádná velká změna. Je tu zhruba šestnáct hráčů, se kterými jsem hrál na olympiádě. Nebyl to tedy takový problém. Samozřejmě to nebylo jednoduché, protože ještě v pátek jsme se Sabahudinem hráli v Karlových Varech a v sobotu odpoledne jsme už byli tady.

Co vás nyní spolu se Sabahudinem Kovačevičem čeká? Dovolená?
Ano. Hlavně necháme odpočívat hlavu od hokeje na pár měsíců. Čeká nás dva až tři týdny volna a poté začíná letní příprava. Ale aspoň hlava bude odpočívat.

Díky za rozhovor!