HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 42. kolo, so 17.2.2007
Jindřichův Hradec
Karlovy Vary
1:8
1:3, 0:2, 0:3
Branky a nahrávky: 18. Milotinský (Bendík) - 12. Topinka (Tomiš), 12. Budínský (Kuběna, Zmeškal), 19. Polák (Sláma), 21. Baran (Schmidt), 27. Kuběna (Budínský), 42. Baran (Rohan), 52. Schmidt (bez asistence), 55. Tomiš (Rohan, Baran). Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Flégl. Vyloučení: 9:10, navíc Tomiš (KVA) 5 min + DKU. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 61. Střely na branku: 27:48. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:8.
Jindřichův Hradec: Kalčík - Pospíchal, Vácha, Palacký, Fiedler J., Dutka, Koumal - Milotinský, Mála, Buda, Pankratz, Bendík, Týmal, Zich, Slavík, Lomský, Novák
Karlovy Vary: Benda - Mašek, Zmeškal, Schmidt, Boguský, Tollinger, Satora - Šnajdr, Kuběna, Baran, Sláma, Polák, Tomiš, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka

Komentář k utkání

V úvodní dvacetiminutovce se dlouho hrálo bez branek. V 11. minutě se po teči natahoval hostující Polák, ale směr kotouče se mu změnit nepodařilo. V závěru domácího oslabení se z karlovarských kleští vymanil Michal Milotinský a moc nechybělo, aby jeho dlouhý pas nenašel Slavíka, vracejícího se z trestné lavice. Jenže z následného vhazování udeřili hosté. K pohotové střele se dostal Jan Topinka a zahájil přísun gólů do domácí branky. Aby toho nebylo málo, tak po deseti vteřinách to bylo o dvě branky. Rychlá přihrávka na modrou čáru, které se zmocnil Kuběna, jehož střelu za Kalčíkova záda tečoval Budínský – 0:2. Domácí ještě do konce třetiny snížili na rozdíl jediné branky. Dorostenec Michal Bendík našel dorostence Michala Milotinského a ten si počínal jako zkušený mazák, když jeho blafák zakončil střelou pod víko – 1:2. Do kabin se stejně šlo za dvoubrankového rozdílu. V předposlední minutě se Karlovarští probili do přečíslení tří proti dvěma a na 3:1 zvýšil Polák.

Od startu druhé třetiny uběhlo pouhých 15 vteřin a hosté přidali čtvrtou branku. Dělovku od modré Kalčík vytáhl mimo tyče, ale na pohotovou dorážku Barana byl krátký. O dvě minuty dostal Kalčík přímý zásah kotoučem do masky a chvilku trvalo než se z této rány vzpamatoval. Ve 27. minutě využili mladíci z města Becherovky, oplatek a matonky svou početní výhodu. Kalčík neviděl Kuběnovo nahození od modré čáry, po němž kotouč rozvlnil síťku domácí branky. V polovině utkání si přesilovku zahráli i Jindřichohradečtí, ale bez jediné střely na branku Varů. Ve 33. minutě ukázal domácí gólman, že svému řemeslu rozumí, když vychytal Smolíka v jeho stoprocentní šanci. O dvě minuty později museli dva z hostů na trestnou lavici a domácí měli 94 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Během ní zasypali karlovarskou svatyni několika velmi dobrými pokusy, zblízka to zkoušel Zich, Týmal netrefil prakticky prázdnou branku a Novák to zkoušel střelou dělovou.

Stejně jako ve druhé, tak i v třetí třetině se hosté prosadili v úvodních okamžicích hrací doby. Martin Baran byl velmi dlouho zcela sám před Kalčíkem a byl z toho šestý gól. Ve 46. minutě měl obrovskou šanci při přesilové hře Týmal, jenže promeškal ideální čas na zakončení. V 50. minutě mohl jít Petr Pankratz na Bendu v brance zcela sám, ale proti byl jeden z hostujících beků. Hlavní arbitr nařídil trestné střílení, ke kterému se připravil sám poškozený. Nepovedené zakončení střelou mezi betony změnu skóre nepřineslo ani tentokrát. V 52. minutě ujeli dva hosté ve vlastním oslabení, svůj brejk nevyužili, domácí obrana se zmohla jen na vyhození na modrou čáru, odkud vše prostřelil Tomáš Schmidt – 1:7. V úvodu 55. minuty netrefil Tollinger z jednoho metru odkrytou branku Vajgaru, ale nesmutnil dlouho, protože o několik málo okamžiků uzavřel účet sobotního utkání Norbert Tomiš.