HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 27. kolo, pá 7.12.2007, Budvar Aréna
České Budějovice
Karlovy Vary
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 2. Kverka. Vyloučení: 5:8. Bez využití Diváci: 105.
České Budějovice: Hrubec - Jank, Heřmánek, Cifreund, J. Předota, Pavlíček, Semrád, Makovský - Javůrek, Marek, Boška, Sekera, Sumerauer, Heřman, Švihálek, Koren, Zvoník, Seidl, Vaniš
Karlovy Vary: Habal - Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk - Frk, Putyera, Sýkora, Vaněk, Vachovec, Hampl, Kubáč, Kverka, Fusek, Záhora

Komentář k utkání

Jen se nadáli už dorostenci HC České Budějovice se soupeřem s Karlových Varů prohrávali. Hned v čase 1:00 se přes domácí beky přehnal Jaromír Kverka junior a ještě stihl svůj průnik obranou úspěšně zakončit - 0:1. Hned od úvodu domácí prohrávali, ale to se na nich nijak zvlášť nepodepsalo. Proč? Protože celou první třetinu byli mnohem lepší než jejich soupeř. Stříleli, kombinovali, doráželi a tlačili se před branku. Byli důrazní u mantinelu a v osobních soubojích. Jen jedno jim chybělo. Přetavit některou z mnoha střel v branku.

Posuďte sami. Už v 5. minutě nebezpečně pálil aktivní Sumerauer. Poté přečkali přesilovku hostí. V 8. stál sám před brankářem Sekera. Hrálo se hodně svižně a bez zbytečných přerušování. Teprve v 10. miutě se dostali k dašlí střele hosté. Hostující Putyera to sice zkoušel chytře, ale Hrubce v domácí kleci neobloudil. Hned v 11. minutě se řítil do šace Sumerauer, ale zase nic. Ve 12. zkoušel individuální průnik přes obranu Heřman a po něm Boška. Seriál českobudějovických šancí zakončil střelou od modré Semrád. Celá třetina se nesla v duchu souboje domácích hráčů s brankářem Habalem a ten byl úspěšnější.

Úspěšnější byl i po druhé třetině. Stav se ani po druhé dvacetiminutovce nijak zvlášť nezměnil. Hned v úvodu druhé části hry jela karlovarská dvojice Kverka - Putyera sama na jednoho obránce, ale Kverka celou situaci vyřešil špatně. Hra už sice neměla takové tempo jako v úvodní třetině, ale stále hráli prim domácí mladíci. Měli možnost dvojnásobné přesilovky i dalších početních výhod. Měli šance, ale nic se z toho neurodilo. Tu největší příležitost měli Jihočeši Sekera se Sumerauerem. První trefil tyč a druhého dorážku gólman vleže zlikvidoval. I třeba Vaniš se objevil sám před brankářem a nedal. Pak už šancí trochu ubývalo. Přibývaly na straně Varských.

Ve 31. minutě šel sám brankáře Sýkora a nedal. Po něm si o sedm minut později zopakoval podobné sólo i Vachulka, který tak využil chyby Semráda. Opět bez úspěchu. Vše směřovalo k tomu, že by snad mohla rozhodnout situace ze začátku druhé minuty zápasu.

V závěrečném dějství už totiž velké šance vymizely téměř úplně. Jen ve 44. miutě se objevil po sraženém puku sám před brankou Sumerauer, ale nedal. O minutu později měl zase odkrytou klec karlovarský Frk. Ovšem díky včasnému přesunu Hrubce k druhé tyči neuspěl. To bylo vše. Pak se hlavně bojovalo, hrálo se se v rozích i uprostřed hřiště, ale šance nepřicházely. Domácí nevyužili další přesilovou hru, kterou dostali v 54. minutě a ještě více znervózněli. V závěru brali time-out, brankář zůstal na střídačce, ale všechno bylo marné. Možná i proto, že dvě minuty před koncem dostala českobudějovická střídačka dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Na zvrat tak síly nezbyly.

Ohlasy trenérů

Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: V první řadě jsme hned v úvodu utkání udělali hrubou chybu. Pustili jsme soupeře do přečslení, které využili. Od toho se odvíjel průběh utkání. Karlovy Vary jsou známé tím, že hrajou dobře v obraně a navíc mají kvalitního brankáře. To se potvrdilo. I přesto jsme si dokázali vytvořit řadu brankových příležitostí, ale koncovka byla dnes totální trágédie. Nevyužili jsme i nejvyloženější příležitosti a bez branky se vyhrát nedá.