HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 45. kolo, pá 22.2.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
7:4
3:1, 3:3, 1:0
Branky a nahrávky: 11. Hošek (Máša), 12. Švec (Sýkora), 19. Vachovec (Švec), 19. Frk (Kverka), 25. Lipold (Csanyi), 30. Vachovec (Fusek), 30. Pulchart (Doskočil), 31. Hampl (Škrdle), 34. Csanyi (Máša), 38. Vaněk (Hampl), 46. Kverka (Frk).
Karlovy Vary: Habal, Škrdle, Šik, Valeš, Schusser, Dlapa, Konečný, Liška, Funk, Frk, Švec, Flieger, Sýkora, Vaněk, Baar, Vachovec, Hampl, Kubáč, Kverka, Fusek, Záhora.
Kladno: Matoušek, Jupa, Steigauf, Motejlek, Doudera, Pulchart, Kužel, David, Obr, Čurda, Doskočil, Sekáč, Dittrich, Csanyi, Hošek, Strnad, Máša, Lipold, Stach, Plaček.

Komentář k utkání

Zápas začal hbitě a vyrovnaně. Nedalo se říci, že by jedno z mužstev bylo nějak výrazně slabší. Pouze deset minut svítily na tabuli výsledků dvě nuly, poté už se otevřelo skóre a otevřeli ho Kladenští. Učinil tak Hošek, který procpal kotouč přes brankáře. To vypadalo pro Kladno velice slibně, protože gól znamenal určitou jistotu, která ovšem nepřetrvala ani minutu. Přesně ve 12. minutě jasně odpověděl Švec, který ujel kladenské obraně a sám si troufl udolat pomyslnou zeď před bránou hostů. Zeď nekompromisně rozmetal na kusy a bylo srovnáno. Tím hra dostala nový spád a tempo nijak nepolevovalo. Jenže Kladno se v této části hry už ke gólovým šancím nedostalo. Jinak se dá hovořit o Energii, která nabrala mohutný dech, který ji vydržel vlastně po zbytek hry. Na začátku 19. minuty poslal do vedení domácí tým Nachovec a na konci té samé minuty zvýšil na 3:1 Martin Frk, který z dost velikého úhlu, někde skoro až z pravého rohu, trefil horní levou část brány. To by čekal málokdo a hlavně to nečekal brankář Kladna.

Druhá třetina jasně navázala na tu první a přinesla to nejlepší z dnešní hry. Energie mohla hrát v klidu, ale v 5. minutě se povedlo Kladnu náskok snížit, když Lipold dorazil kotouč odražený od břevna branky. Ta nebyla zcela pokrytá a o to to měl kladenský hráč jednodušší. Nastala doslova smršť gólů. Energie vždy úspěšně zvýšila náskok, leč Kladno jí vždy vzápětí dokázalo částečně dohnat a náskok zase umazat. Nejprve se tak stalo v případě Vachovcovy branky, kdy na začátku 30. minuty zvýšil na 4:2 a na konci 30. minuty už byl rozdíl opět jen jediné branky, když se podařilo Pulchartovi vsítit. Totéž se opakovalo o minutu později. Hampl byl úspěšný, zase zvýšil náskok, ale zase se objevil jeden z kladenských soupeřů, aby náskok snížil. V tomto případě to byl Csanyi. A byl také posledním hráčem z Kladna, který měl v tomto úspěch. Více branek se již Kladnu nepodařilo udolat. Ani do konce třetiny, ani do konce zápasu. Energie na tom byla podstatně lépe. Zhruba 2 minuty před koncem třetiny zvýšil na 6:4 Vaněk a Kverka na začátku třetí třetiny vítězství svého týmu pojistil sedmým gólem.

Mimo tuto branku už poslední část souboje mnoho nepřinesla. Hrálo se stále dobře, stále stejně rychle, brankáři museli čelit tlakům, ale to bylo vše. Gólové úspěchy už asi mužstva „vyplýtvala“ v předchozí vydařené dvacetiminutovce. Dohrálo se tedy v dobrém duchu a i když Kladno výrazně tlačilo a dralo se vpřed, Energie si vítězství nakonec dostatečně uhájila.

Související články