HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, ČF3, pá 7.3.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Slavia
3:1
1:0, 0:0, 2:1
Karlovy Vary: Hruška (Panec) - Schmidt, Přindiš, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan M., Šnajdr, Topinka, Hudák, Záhora, Kellner, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistorel, Majer, Budínský, Kuběna, Rohan T.
Slavia: Furch (Linhart) - Beránek, Mazanec, Veselý, Vráblík, Horváth, Soldán, Jebavý, Moščic, Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Dudek, Hafenrichter, Vokál, Česnek

Komentář k utkání

Pro Energii byl začátek úvodní dvacetiminutovky ve znamení jedniček. Karlovarský Sláma se představil jako autor první střely zápasu, když ve druhé minutě hodlal překonat Furcha, ale slávistické duo obránců ho sevřelo v kleštích tak, že k nebezpečnějšímu zakončení nedošlo. Další výrazné jedničky se doplňovaly. První přesilovka a s ní spojený první gól domácích. V početní převaze se za bránou hostí nejlépe jak mohl rozkoukal Topinka a puk vyslal směrem na osamoceného Boguského, který kotouč bez zaváhání vyslal z úhlu na Furcha. O něj se puk pouze pozastavil, příliš se nazdržel a pokračoval dále rozvlnit síť.
Energii vstřelený gól evidentně povzbudil. Ve hře měla jasnou převahu. Ovšem jen do třinácté minuty, kdy o sobě začala dávat pomalu znát i Slávie. Svůj tlak a drzost hosté stupňovali až do poslední minuty a herní převaha domácích byla ta tam.

Kdo se na začátku druhého dějství zpozdil na přestávkové procházce kolem stadionu nebo na klobáse, o nic podstatného nepřišel. Hráči působili dojeme jakoby jim teprve teď došla důležitost utkání a nechtěli za žádnou cenu jakkoli soupeři připravit možnost ke skórování. První výraznější střela vylétla až v 31. minutě z hokejky Slávisty Freislera, který unikl pozornosti domácí obrany a z trestné lavice si to namířil přímo na hrušku. Ten dělovku betony vyrážel nad. Jakoby hra v tomto utkání vždy ožívala až v druhé půli. Až tehdy se dala hra popsat jako rychlejší, živější, zajímavější a co víc, do hry se zapojili i brankáři. Se změnou hry šlo však ruku v ruce více vyloučených. K vidění bylo i několik menších šarvátek.

Divácky zajímavou byla až závěrečná třetina. Do ní Slávisté vstupovali s vědomím, že pokud chtějí z tohoto utkání odcházet jako vítězi a pokračovat v play off dále, musí vstřelit dvě branky. Ve 42. minutě se skoro sám před Furchem objevil znenadání Budínský. Jeho střelu však hostující gólman ukryl v náručí. Od začátku byla k vidění otevřenější hra. Velmi zajímavá situace nastala ve 47. minutě, kdy po zákroku na zakončujícího Marečka rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou. K signalizovanému samostatnému nájezdu se postavil Kuběna. Zkusil překvapit Furcha mezi betony, ty však žádný puk propustit nehodlaly. Nedáš, dostaneš. Zlaté pravidlo. O dvě minuty později tři hráči před bezmocným Hruškou rychlými přihrávkami zamíchali puk a nakonec ho Malárik nasměroval za brankovou čáru. Bylo vyrovnáno – 1:1.
Jenže Energie se nevzdávala. Pět minut před koncem třetiny Záhora vypálil na slávistického muže s maskou. Furch střelu ještě vyrazil, ale v ten samý okamžik se mu zakryl výhled hráči. Sláma pak dobře mířenou ranou propálil vše co mu stálo v cestě. V úplném závěru utkání se Slávie jako poslední možnost pokusila o power play. Avšak místo tlaku hostí se bojovalo před prázdnou branou, ve které se na brankové čáře střídali Slávisté v zoufalé snaze odvrátit nevyhnutelné. Až sedm vteřin před koncem se podařilo Kuběnovi dostatečně sokům ujet a pojistit výhru Energie na 3:1.

Související články

Mládežnický hokej | pá 7.3.2008

Junioři: jízda nekončí, jedeme do semifinále!